CHP'den 'Varank skandalı'na sert tepki

CHP'li Tahsin Tarhan, Cumhuriyet'in manşetindeki Mustafa Varank skandalı hakkında konuştu.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 15:19
Abone Ol google-news
<video:393637>

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın, 2 Şubat 2015 tarihinde TRT Haber kanalında yayımlanan 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' öncesinde kameralara yansıyan görüntülerini değerlendirdi. Tarhan, "Basına sansür, baskı yapılması doğru değil. Bir gün gelecek basın özgürlüğü Cumhurbaşkanı ve danışmanına da lazım olacak." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın, 2 Şubat 2015 günü yayımlanan 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' öncesinde TÜRKSAT'tan yedi kanalın çıkarılmasına ilişkin kamera yansıyan sözleri tartışma konusu oldu.

Tarhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı son dönemlerde basına kafayı taktı. Özellikle bu dediğimiz kanalları kapatmak için elinden gelen mücadeleyi gösteriyor. Bir gün gelecek demokrasi, adalet Cumhurbaşkanına da lazım olacak. Türkiye’de bana göre demokrasiye ara verilmiş. Türkiye çok zor dönemden geçiyor. Yargıya müdahale ettiği gibi 7 Haziran seçimlerine saygı duymadı. Yasamaya da diğer konulara da müdahale etmeye kalkıyor. Bunlardan biri de basına sansür. Basına sansür, baskı yapılması doğru değil. Bir gün gelecek basın özgürlüğü Cumhurbaşkanı ve danışmanına da lazım olacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon