Dakikası 9 bin 800 euro

Robin Van Persie'nin iyileşmesine karşın Gençlerbirliği maçında yalnızca 9 dakika sahada kalması dikkat çekti.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 15:41
Abone Ol google-news

Sakatlığı tamamen geçen Robin van Persie'nin, dün akşam 1-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasında yalnızca 9 dakika görev alması, mücadelenin dikkat çeken detaylarından biriydi.

Geçtiğimiz ağustos ayında yaklaşık 6 milyon Euro benservis bedeliyle Manchester United'tan transfer edilen ve yıllık 4,9 milyon Euro garanti maaşının yanı sıra maç başı da 20 bin euro para ödenen Hollandalı, Fenerbahçe'de halen daha düzenli olarak forma şansı bulamıyor.

Dakikası 9800 Euro

Bonservis ücretiyle beraber yalnızca bu yıl için 11 milyon 360 bin Euro (Yaklaşık 36 milyon Lira) maliyeti bulunan van Persie, zaman zaman yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle bir türlü formunu yakalayamadı. Uçan Hollandalı, Sarı Lacivertli formayla bu sezon çıktığı çıktığı 23 maçta, 1161 dakika sahada kalırken, 5 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Maliyet - dakika oranına bakıldığında ise golcü oyunun sahada kaldığı her dakika yaklaşık 9.800 Euro'ya mal oldu.

Yalnızca 2 kez...

Robin van Persie'nin öne çıkan istatistiklerinden biri de, yer aldığı 23 karşılaşmanın yalnızca ikisinde baştan sona forma giyebilmiş olması. Bu maçlardan 2-1 kazanılan Antalyaspor karşısında bir asist yaptı ancak 2-2 sonuçlanan Celtic deplasmanında skora herhangi bir katkıda bulunmadı.

Forma ona kaldı

Fernandao'nun dün gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesinin ardından, van Persie'nin de gelecek hafta, iç sahada oynanacak Sivasspor karşılaşmasına ilk 11'de başlaması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler