"Danıştay saldırısı bir an önce aydınlatılsın"

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Saldırısı'na ilişkin "Gerçek ortaya çıkarılacak ve çıkarılması lazım mutlaka. Çünkü bu tür şer odaklarıyla mücadele etmenin başka imkanı yok" dedi.

Yayınlanma: 17.05.2010 - 08:29
Abone Ol google-news

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay saldırısına ilişkin olarak, "Bilemiyoruz ki. O konu hakkındaki çalışmalar devam ediyor. Şu anda bir netlik yok. Herşey ortaya çıksın net bir şekilde. Ancak o zaman değerlendirme yapılabilir. Şu anda bir kuşku var. Neyin ne olduğu belli değil" diye konuştu.

Danıştay'a yapılan saldırının yıl dönümü ve Yargı Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin'i Anma Günü'ne katılan Gerçeker, bir gazetecinin kamera kayıtlarının silinmesinin örgütlü bir yapının göstergesi olup olmadığını sorması üzerine şöyle konuştu:
"Bilemiyoruz, bilmeden nasıl hüküm verebiliriz. Soruşturma bitmeden tamamlanmadan karar vermek mümkün değil. Şimdi olaya bakın burda arkadaşımız çok güzel dile getirdi. Şöyle oldu böyle oldu, önemli değil. Sonuçta orada bir meslektaşımız, hukukçu mesleğin zirvesine gelmiş, hayatı topluma hizmetle geçmiş bir insanı kaybettik. Bu çok kötü bir olay. Sebebi şudur budur diye düşünmenin de çok anlamı yok. Elbette bunlar araştırılacak, gerçek ortaya çıkarılacak ve çıkarılması lazım mutlaka. Çünkü bu tür şer odaklarıyla mücadele etmenin başka imkanı yok. Ama şu anda tekrarlıyorum, hiçbir şey söyleme imkanına sahip değilim."

Gerçeker, yargılamaların hala devam ettiğini vurgulayarak, olayın mutlaka aydınlatılması gerektiğinin altını çizdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler