Dava tiyatro sahnesine döndü

Muğla’da polis tarafından öldürülen Şerzan Kurt’un ailesi, gelmeyen adalete tepki gösterdi. Anne Necla Kurt, “Mahkeme tiyatroya döndü” dedi

Yayınlanma: 24.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

‘Bizi yıldırmak istiyorlar’

Baba Kurt “4.5 yıldır bizi ve bize destek veren sivil toplum örgütlerini yıldırmak istediler. Bizler de inadına, bu yolun bizi yıldırmadığını, yıldıramayacağını, katillerin hak ettikleri cezayı alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğimizi söylüyoruz” diyor.

 

Bugün yapılacak duruşma öncesi gazetemize konuşan anne Necla Kurt, “Son duruşmada mahkemenin birer tiyatro sahnesine dönüştüğünü gördük” derken, baba Ömer Kurt, “Bu saatten sonra oğlumuzu geri getiremeyeceğimizi biliyoruz. Amacımız, polislerin devletin de gücünü kullanarak böyle hoyratça, keyfi bir şekilde gençlerimizi ve çocuklarımızı öldürmesine engel olmak” dedi.

Batman’daki evlerini oğullarının resimleriyle süsleyen anne Necla ve baba Ömer Kurt, 4.5 yıldır gelmeyen adaleti bekliyor. Oğlunun hedef alınarak öldürüldüğünü belirten anne, “O dönem hükümet açılım sürecini başlatmıştı ve Marmara’da, Ege’de Kürt emekçilere, öğrencilere yönelik çeşitli bahanelerle linç girişimleri yaşanıyordu. O polisin orada mafyavari karanlık güçlerle ilişkisi var. Şantajla haraç kestikleri ortaya çıktı. Bu polis, devlet gücünü kullanarak isteklerini hayata geçirme çabasını göstermiştir” dedi.

Duruşmanın Eskişehir’e alındığını, ilk duruşma için Muğla’ya gittiklerinde öğrendiklerini anlatan baba Ömer Kurt, “Mahkeme yerinin değiştirilmesi, bizim adalete olan güven ve inancımızı duruşma sırasında yaşanan adaletsizliği şöyle anlattı: Polis elini paralel bir şekilde doğrultarak, ‘havaya ateş ettim’ dedi. Ağzı yalan söylüyordu fakat bedeni doğru söylüyordu. Bunu fark eden mahkeme başkanı ise ‘elini havaya kaldırarak sanığa havaya ateş ediyordun değil mi?’ diyerek sanığın yanlışını düzeltmeye çalışıyordu. Oysa ki görüntülerde de kolu yere paralel bir şekilde hedefe odaklanarak ateş ettiği görülüyordu. Sanık hep korundu” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sanık polise sadece 24 ay terfi durdurma cezası verdiğini, emeklilik haklarının korunması için de dava bitmeden emekli ettiğini vurgulayan anne Necla Kurt, “Yeniden yargılama başladığında o polis ilk duruşmaya gelmedi. 5 Aralık’taki ikinci duruşmada da davayı yeni öğrendiğini söyleyip ek süre istedi. Son duruşmada mahkemenin birer tiyatro gördük” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler