Davutoğlu MILF heyetini kabul etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filipinler'in Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) Başkanı Hacı Murat İbrahim ve MILF Dış İlişkiler sorumlusu Adnan Alim'i kabul etti.

Yayınlanma: 24.12.2009 - 18:17
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, bir soru üzerine, Ahmet Davutoğlu'nun, MILF yetkililerine, Filipinler hükümetiyle MILF arasında geçen yaz yeniden başlayan barış görüşmelerine uluslararası destek sağlanması amacıyla oluşturulan, Türkiye'nin de üyesi olduğu ''Uluslararası Temas Grubu'' ve barış süreciyle ilgili olarak bilgi verdiğini ifade etti.

Türkiye'nin, Japonya ve İngiltere ile birlikte UTG'ye ilgili tarafların daveti üzerine geçen kasım ayında dahil olduğunu hatırlatan sözcü, MILF heyetinin de görüşmede, Türkiye'nin UTG'ye katılma kararı almış olmasından ve Davutoğlu tarafından kabul edilmelerinden dolayı şükranlarını dile getirdi.

Sözcü, Türkiye'nin, söz konusu sorunun barışçı bir biçimde çözümü için uluslararası çabalara destek vermeyi sürdüreceğini de vurguladı. Filipinler'de hükümetle ülkenin en büyük ayrılıkçı Müslüman örgütü olan MILF arasında, UTG'nin de katılımıyla son olarak 8 Aralık'ta görüşmeler başlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler