Davutoğlu'ndan Abdullah Gül açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. HDP'nin İmralı'ya gitme isteği ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili de açıklamalar yapan Davutoğlu, şehit edilen savcı Mehmet Kiraz'ın görüntülerinin yayınlanmamasını istediği basın organlarının isteğinin yerine getirmemesinin kendisini isyan ettirdiğini belirtti.

Yayınlanma: 20.05.2015 - 12:14
Abone Ol google-news
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları; (HDP binalarına yapılan saldırılar) Bu tür saldırlar bütün partilere yapılmış saldırılardır, gerekli talimatları verdik soruşturmalar ve çalışmalar şu anda da sürüyor. Daha önceki seçimlerde bu tür provokatif olaylar oldu. AKP olarak biz 12 yıldır seçim ortamında hiçbir dönemde şiddete bulaşmışlığımız yoktur. Bizim dilimizden hiçbir zaman tahrikkar ifadeler çıkmamıştır. Çok ilginç bir koalisyonlar karşı karşıyayız.
 
'ABDULLAH GÜL' AÇIKLAMASI
 
(Gülen ile yapılan görüşme) Sayın Abdullah Gül'e olan saygımı herkes bilir. Doksanlı yıllardan bu yana. Başbakan danışmasnı olarak ilk Başbakan olduğu zamandan beri. Herhangi şekilde kendisini üzecek ve rencide edecek bir tavır içine girmeyeceğimi herkes bilir. Bu konuyu ben gündeme getirmiş değilim. Söylenecek şeyler söylendi. Bunu karşılıklı söylenmiş şeyler olarak telaffuz etmemek gerekiyor. Benim açımdan olayın seyri bellidir. Paralel yapı konusunda, herhangi bir örgütsel faaliyet içindeyse gereken yapılır. Gerek basın gerek diğer alanlarda. Yani seçim sonrasını bekleyelim denmez.

'EĞER SİLAHSIZLANMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELMEZ İSE...'
 
Eğer HDP'den silahsızlanma ile ilgili bir açıklama gelmez ise HDP'den seçim sürecinde İmralı'ya gidip görüşme yapmanın anlamı yok. Ben bunu demek istiyorum. Yani bunu demeyeceksiniz sizin oraya gitme amacınız ne! Silahsızlanma açıklamasını yapsınlar oturur konuşuruz. Niye silah ihtiyacı hissediyorlar. Silahlı mücadelenin ne anlamı var.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler