Davutoğlu'ndan dokunulmazlık çıkışı: Hepsini kaldıralım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekillerinin dokunulmazlıkları hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu, "Hodri medyan, 506 dosyadaki dokunulmazlıkların hepsini birden kaldıralım" dedi. Davutoğlu, Almanya'nın Türkiye'deki temsilciliklerini kapatması için ise "doğal" dedi.

Yayınlanma: 17.03.2016 - 12:14
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hodri meydan, 506 dosyadaki dokunulmazlıkların hepsini birden kaldıralım" dedi. Partilerin dokunulmazlık konusundaki tutumunu görmek istediğini söyleyen Davutoğlu, muhalefet partilerine yanıt için bu akşama kadar süre verdi.

Davutoğlu'na Almanya'nın İstanbul ve Ankara'daki temsilciliklerini "saldırı ihtimali" gerekçesiyle kapatması kararı da soruldu. Davutoğlu, Almanya'nın bu tavrının "doğal" olduğunu söyledi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Terör saldırıları sonrasında, dünyanın her yerinde güvenlik kaygılarının oluşması normaldir. Paris'te, Londra'da, New York'ta bu anlamda bir sonuç ortaya çıkması beklenebilir. Güvenlik önlemleri alınmıştır. Ankara'da ve ülkenin her yerinde kamu düzenini hakim kılmak için güvenlik birimlerimiz gece gündüz çalışıyor.

Dokunulmazlık açıklaması yaptı, Saray'a çıktı

Pazar akşamı yaptığımız toplantıda alınacak tedbirleri gözden geçirdik. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, terörün oluşturmaya çalıştığı psikolojiye direnmektir. Toplumun sağlam direncine ihtiyacımız var. Paris'te hala olağanüstü hal var. Terör bütün dünyada, herkesin bir anlamda tedbir almak zorunda kaldığı, küresel bir tedbir.

Güvenlik tedbirlerini almaya devam edeceğiz. Yoğun bir çaba içerisindeyiz. Çok sayıda gözaltılar ve gerekli güvenlik tedbirleri alındı.

DOKUNULMAZLIKLARIN HEPSİNİ KALDIRALIM

Hodri medyan, 506 dosyadaki dokunulmazlıkların hepsini birden kaldıralım. Gerçek bir meydan okumada bulunuyorum. Hodri meydan. Teklifim net ve açık.

DAVUTOĞLU'NUN TEK ŞARTI

1 Mayıs’a kadar bizim vize muafiyetini hayata geçirmemiz lazım. O nedenle Meclis’i bu fezlekelerle uğraştıramayız. Anayasa’ya geçici bir madde ekleyelim ve 506 dokunulmazlığı bir hamlede kaldıralım. Bu teklifimiz kabul görürse gelecek hafta 1-2 oturumda anayasaya geçici bir madde koyarız. Bu teklifime bütün partilerden yanıt bekliyorum. Kaçamazlar çünkü kendi teklifleriydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler