Demirtaş: İspatlasınlar istifa ederim

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Ben fikir olarak bu saatten sonra kabalalık büyük mitingleri gerekli görmüyorum. Seçim müzikli, cıvıl cıvıl bir kampanya yürütebilmeyi biz de isterdik. Ama bunun koşulları yok. Bu acılı ortamda bunu yapabilmemiz mümkün değil, doğru da değil

Yayınlanma: 12.10.2015 - 15:38
Abone Ol google-news

<video:386503>

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren ve dün İstanbul'da toprağa verilen Kübra Meltem Mollaoğlu için Kadıköy Fikirtepe'de kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Demirtaş ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HDP'nin seçim mitingleri düzenlememe ihtimalinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, " Böyle acılı bir ortamda nasıl miting yapabiliriz ki, güvenliğimizi biz kendimiz de sağlarız. Bu konuda biz ciddi bir kaygı duymuyoruz. Tek bir kişinin canı bizim seçim başarımızdan ve mitinglerimizden çok önemlidir" dedi.

MÜMKÜN DEĞİL, DOĞRU DA DEĞİL...

Mitingleri çok da gerekli görmediğini söyleyen Demirtaş, " Partimizin MYK'sı 1-2 gün içinde toplanıp tartışacak. Ben fikir olarak bu saatten sonra kabalalık büyük mitingleri gerekli görmüyorum. Seçim müzikli, cıvıl cıvıl bir kampanya yürütebilmeyi biz de isterdik. Ama bunun koşulları yok. Bu acılı ortamda bunu yapabilmemiz mümkün değil, doğru da değil"diye konuştu.

'KENDİLERİ IŞİD'LE MÜCADELE ETMEDİLER. IŞİD'İ DESTEKLEDİLER'

Demirtaş, ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu için Yalan söylüyor diyen Demirtaş, Kendileri IŞİD ile mücadele etmediler. IŞİD'i desteklediler. IŞİD'in işini kolaylaştırdılar. Kime operasyon yaptılar Kime kelepçe taktılar Tweet attı diye genç çocuklara. Yürüyüş yaptı diye üniversite öğrencilerine. Onları döve döve gözaltına aldılar. Tek bir IŞİD'linin kelepçelenerek gözaltına alındığını gören var mı Yok. Bu ülkede İHD yöneticisi olursanız rahat çalışamazsınız ama IŞİD'ci olsanız, rahat çalışırsınız. Türkiye öyle bir ülke haline getirildi şeklinde konuştu.  
 
IŞİD İDDİALARI

Devlet faildir derken bilerek konuştuğunu söyleyen Selahattin Demirtaş, IŞİD barbarları bu ülkede rahat faaliyet yürütüyor. Eleman kazandırıyorlar. Türkiye'den lojistik sağlıyorlar. Ceplerine para dolduruluyor. Silah veriliyor. İstihbarat sağlanıyor. Türkiye'de bunları bilmeyen yok dedi.
 
AYNEN İADE EDİYORUM

Davutoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Demirtaş, Bu yalancı Başbakan'ın bize yönelik terör ithamlarını aynen iade ediyoruz. Yeter artık. Terör destekçisi sizsiniz. IŞİD'i besleyen sizsiniz. Biz şiddet dursun diye uğraşan partiyiz. 100 bin insan Türkiye'nin her yerinden HDP'yi desteklemek için değil, barış için bir araya geldiler. Aralarında sadece savaş isteyen partilerin temsilcileri yoktu. Çok sayıda partili vardı orada. 20'ye yakın farklı partiden insanlar vardı. Hepsi HDP'li değildi diye konuştu.
 
İSPATLASINLAR İSTİFA EDERİM

Başbakan'ın açıklamalarına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şöyle devam etti

Bugün Başbakan açık bir yalan söylemiştir. Onu özüre davet ediyorum. Benim insanlara 'Silahlanın, ayaklanın' şeklinde çağrı yaptığımı ve tweet  attığımı, bu konuda tweetlerimin durduğunu söylüyor. Ben istifa etmeye hazırım. Bu imaya gelecek bir çağrı, bir tweetim olduğunu ortaya koysunlar. Çok sayıda sosyal medya trolleri var. Parayla besledikleri sosyal medya uzmanları var. Ortaya koysunlar, ben şu akşama kadar istifa edeceğim, HDP Eş Genel Başkanlığı'ndan ve milletvekilliğinden. Aksi takdirde bu yalancı Başbakan'ın özür dilemesini bekliyorum. Asla, hiç kimseye böyle bir çağrı yapmadık, yapmayız. Asla hiç kimseyi silaha teşvik etmedik, etmeyiz. Şiddete teşvik etmedik, etmeyiz.

Biz direnişten söz ediyoruz. Yani zulme karşı dik durmaktan söz ediyoruz. Direniş dediğimiz budur. Sizin faşist baskılarınız karşısında dik durmaktan söz ediyoruz. Sizin beslemeleriniz, önünü açtığınız barbarlarınız tarafından katledildi insanlarımız. Bize deniliyor ki, 'Acı karşısında bir araya gelelim'. Gelelim. Ama kimse bize bu acı karşısında AKP'nin etrafında bir araya gelelim demesin. Kimse bize bu katliamları işlemiş, şu anki devlet anlayışı etrafında bir araya gelelim demesin. Cenazelerimizi panzerin arkasına takıp sürüklemiş bu devlet anlayışı etrafında kenetlenelim demesin. İnsanlığımız etrafında kenetlenelim. Devlet bizim hizmetkarımızdır, kutsalımız değildir. Devleti eleştirdim diye kimse bana hakarete kalkmasın. Kusura bakmasınlar, eli kanlıdır bu devletin. Darbe yapmıştır, katliam yapmıştır, işkence yapmıştır. Suç işlemiştir. Sağcısına da yapmıştır, solcusuna da yapmıştır. Kimse bize devleti sütten çıkmış ak kaşık gibi sunmaya kalkışmasın. 'Onun etrafında bir araya gelelim, kenetlenelim' falan demesin.

Devlet hesap vermek zorunda, hesap. Nasıl Ankara'nın göbeğinde bu barbarlar gelip bu bombayı patlatabiliyor Tek bir istifa yok. Sırıtan bakanlar dışında karşımızda onurlu bir yönetici yok. Kimse devleti savunmasın bize. Devlet dediğiniz biziz işte. Şudur devlet, sokaktır devlet. Ankara'daki kepazelik değildir devlet. Bunları söylüyorum diye öfkeleniyorlar biliyorum. Gerçekler acıdır ama. Gerçekleri söylemeye devam etmemiz lazım. Bu kamplaşma, bu düşmanlığı başka türlü bitiremeyiz.  Gerçekleri konuşacağız. Hakkı, adaleti konuşacağız ki, bir arada durabilelim. Başbakan 'Niye acıda birleşmeyelim' diyor. 'Demirtaş'ı aramam tabii' diyor. 'Devleti suçladı' diyor. Çünkü devleti kendi malı olarak görüyor. 'Nasıl sen benim devletimi suçlarsın' diyor. Kendi babasının malı olarak görüyor.  Devlet, halkın malıdır. Siz el koydunuz ona. Siz el koyduğunuz devleti gladyo devleti haline getirdiniz. Geçmişte de öyleydi, siz de yaptınız. İşte biz onu sorumlu tutuyoruz.

Kare kare MİT TIR'ları baskını
 
IŞİD'İ NEREDEYSE TEBRİK ETMİŞ BİR BAŞBAKANSIN

Diyarbakır bombalamasını layıkıyla soruşturmuş, IŞİD ile layıkıyla mücadele etmiş bir Başbakan görseydik, Suruç katliamından sonra sorumluları, arkasında kim varsa yakalamış ve IŞİD'e karşı kahramanca direnmiş bir Başbakan olarak görseydik karşımızda seni, Ankara saldırısından sonra biz ilk sana koşardık. Gel ele ele verelim, ülkemizin üzerindeki bu felaketle baş edelim derdik. Fakat sen IŞİD'e katılanları neredeyse tebrik etmiş bir Başbakan'sın. Nasıl sana koşalım Nasıl senden medet umalım Bizimle görüşmemiş, geçici bir Başbakan'sın. 2 Kasım ola, hayrola. O zaman kim kiminle görüşür, kim kiminle ne yapar, el mi yaman, bey mi yaman, beraber görürüz. Siz hükümete el koydunuz diye hakaretlerinize katlanmak zorunda değiliz. Bir yandan bize katliam, bir yandan gaz cop dayatacaksınız, öbür yandan da sizin gücünüze biat etmemizi isteyeceksiniz. Biz Türkiye toplumunun tamamını canımızı kurban ederiz. Ama sizin zulmünüz karşısında kirpiğimizi kırpmayız. Değil dizimizi bükmek, kirpiğimizi kırpmayız. İnsanlığımız yitirmeyelim. Kinle hareket etmeyelim. Bilelim ki, Türkiye'nin ezilenleri hep acı çektik.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler