Diyarbakır'da sağanak ve dolu yağışı

Diyarbakır'da etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı, bazı kavşaklar ulaşıma kapandı.

Yayınlanma: 10.11.2012 - 14:51
Abone Ol google-news

Kentte öğle saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışa yollarda yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle özellikle Bağlar ve Sur ilçesindeki birçok ev ve iş yerini su bastı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince, su baskınları yaşanan ev ve iş yerlerine müdahale edildi.

Ulaşımın güçlükle sağlandığı yağış dolayısıyla Seyrantepe Köprülü Kavşak ve Ofis alt geçidi başta olmak üzere birçok kavşak ulaşıma kapandı. Öte yandan etkili yağışın, il genelinde 13 Kasım'a kadar süreceği bildirildi.

 

Antalya'da kuvvetli rüzgar uyarısı

Antalya'da etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar ve yetkililerin tedbirli olması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'da halen kuzey yönlerden orta kuvvette esen rüzgarın saat 20.00'den itibaren şiddetini artırarak saatte 40-50 kilometre hıza ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

Antalya körfezinde ise rüzgarın 5 ile 8 kuvvetinde, saatte 40-60 deniz mili hıza ulaşabileceği bildirilen açıklamada, olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Kuvvetli rüzgarın etkisini 12 Kasım Pazartesi günü saat 10.00'dan itibaren kaybetmesi bekleniyor.

Ilgaz Dağı'nda yoğun kar yağışı

Ilgaz Dağı'nda da yoğun kar yağışı devam ediyor.

Kastamonu ile Çankırı illerini birbirinden ayıran 1875 rakımlı Ilgaz Dağı'nda dün başlayan kar yağışı, etkisini artırarak sürüyor.

Önceki yıllara nazaran bir ay geç başlayan kar yağışı ve bölgede oluşan yoğun sisin, özellikle Ilgaz Dağı'na çıkan sürücüleri olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının da hissedilir derecede düştüğü Ilgaz Dağı'nda, kar kalınlığının da yer yer 3 santimetreye ulaştığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler