Doğuş Balbay: Olanların farkına varabiliyorum

Erkek Milli Basketbol takımımızın Çeşme kampını kamp boyunca yerinden takip eden Yunus Aydın, Doğuş Balbay ile zevkli bir röportaj gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 25.07.2015 - 12:29
Abone Ol google-news

Çeşme kampından bize bahseder misin?

- Geçtiğimiz yaz yine burada, Çeşme'de, çok zevkli bir kamp dönemi geçirmiştik. Asıl kamp olan Bormio öncesi bize çok güzel bir moral depolama ve sezonun yorgunluğunu atma ortamı oluyor. Her zaman olduğu gibi yine Çeşme'de çok güzel bir kamp geçirdik.

Eurobasket'te ölüm grubuna düştük. Grubumuz hakkında ne söylersin?

- Grubumuz için ülkelerin isimlerine tek tek bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda herkes birbirini yenebilecek güçte. Geçtiğimiz sene bunun en büyük örneği Finlandiya. Bu yıl grubumuzda hiçbir takımı ayırt etmiyoruz, konsantre oluyoruz. Berlin'e %100'ümüzle konsantre olmak istiyoruz ki, en iyi yerde bitirebilelim.

Milli Takımımız savunma ağırlıklı bir takım, sende savunma ağırlıklı bir oyuncusun, Milli Takım'a bu yaz katkıların ne olur?

- İlk önce hedefim 12 kişilik kadroya girmek. Kadroya girdiğim takdirde %100'ümü vereceğime eminim. Savunmada ve hücumda Ergin Hoca'nın isteklerini yerine getirmek durumundayım. Hazırlık kampını en iyi derecede geçirmeye çalışıyorum.

Kendine bir özeleştri yapman gerekirse, en beğendiğin yönün ve en beğenmediğin yönün nelerdir?

- En beğendiğim yönüm, takımda olup biteni görebilmem. Skor durumunda geri olsak bile, takım arkadaşlarımı motive etme konusunda iyi olduğumu düşünüyorum. Sert ve stresli anlarda takımımı ayakta tutmaya çalışıyorum. Beğenmediğim yönüm ise hücumda eksiklerim var.

Basketbol eğitimini Amerika'da aldın, orada eğitim almanın sana kattığı artılar ne oldu?

- Kolej ortamı çok farklı. Amerika'da tüm oyuncular sakatlanma pahasına olsun sert mücadelelere korkmadan giriyorlar. Üniversitede antremanlar kıran kırana geçiyor. Avrupa'da oynanan basketbolda temponun arttığını varsayarsak, buradaki antremanlar süre ve sertlik olarak daha zayıf geçiyor.

Efes'e geçecek olursak, İvkovic ile çalışmak bu sene sende neleri değiştirdi?

- İvkovic çok büyük bir koç. Basketbolu yalayıp yutmuş bir koç. Tecrübelerinden sürekli yararlanmaya çalışıyorum. Antremanda yaptığımız hataları, iyi şeyleri her anı hatırlıyor ve yeri geldiği anda bize hatırlatıyor. Koçtan profesyonel olarak antreman yapmayı ve saha dışında neler yapmamız gerektiğini öğrendik. Genel olarak kötü bir sezon geçirmedik.

Efes'in yeni sezonu için konuşman gerekirse neler söylersin?

- Bazı yabancı oyuncularımız ile yolları ayırdık. Yerine yine kaliteli yabancı oyuncular geldi. Bu sene hedefimiz geçen sene Fenerbahçe Ülker'in yaptığı Final Four. Onun dışında sezona başlamadan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanıp sezona kupayla başlamak çok moral olur. Hedefleri çok yüksek olan bir Anadolu Efes izleyeceksiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler