Doping skandalı Çin'e sıçradı!

The Times gazetesinin iddiası spor dünyasını bir kez daha sarstı. Çin'de 5 yüzücünün devlet eliyle doping yaptığını iddia eden gazete bunun gizlendiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 25.03.2016 - 16:10
Abone Ol google-news

Spor dünyasını sarsan doping skandallarına Çin de karıştı. The Times gazetesi 5 Çinli yüzücünün doping yaptığının gizlendiğini iddia etmesi üzerine WADA ve FINA konuyla iligili soruşturma başlattı.

İngiliz The Times gazetesi, yeni bir doping iddiası daha ortaya attı. Buna göre, 5 Çinli yüzücünün numunesinde yasaklı madde tespit edilmesine karşın bu durum gizlendi. İddialar üzerine dünya anti-doping ajansı WADA ve Uluslararası yüzme Federasyonu FINA, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.
2015 yılında anti doping çalışmalarına 560 bin Sterlin harcadığını belirten FINA yönetimi, yüzücülerin temiz olduğu kanıtlanana kadar soruşturmayı sürdüreceklerini açıkladı.

The Times, Çin'de, tıpkı Rusya'daki gibi sistematik bir şekilde devlet eliyle doping yapıldığını öne sürdü. FINA ise böyle bir durumdan haberdar olmadıklarını savundu. (ntvspor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon