Düzeltme ve Cevap Metni

Cumhuriyet Gazetesi ile www.cumhuriyet.com.tr isimli internet sayfasının 01.09.2013 tarihli nüshalarında, yazarları Cüneyt Arcayürek imzalı, Ne Zaman Tatmin Olur? Başlıklı köşe yazısında...

Yayınlanma: 21.11.2013 - 15:26
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi ile www.cumhuriyet.com.tr isimli internet sayfasının 01.09.2013 tarihli nüshalarında, yazarları Cüneyt Arcayürek imzalı, Ne Zaman Tatmin Olur? Başlıklışe yazısında:

'... 30 A
ğustos resepsiyonu

At gözlüğüne benzer türban. İki kaş, iki göz, bir burun ve ağzıık. Bir de eli. İlla ki baştan aşağı örtülü başkumandan (Cumhurbaşkanı ) eşi Hayrünnisa Hanım'ın elini sıkarken, önünde baştan aşağı kapalı siyahlar giymiş, şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen eşi Emine Hanım; John Kerry ile bir zamanlar dostu olan Obama'nın açıklamalarına aklı takılı...

...maaşlara açıklanan yıllık zammı işitince düş kırıklığına uğrayan memurlar gibiydi.'' denmiştir.

Kamuoyunun malumları olduğu üzere, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde sayın Cumhurbaşkanımız Çankaya köşkünden davet vermiş ve kutllamaları kabul etmiş olup, bu çerçevede sayın Başbakanımız ve eşide davete katılmışlardır. Bu kutlamalardaki görüntüyü, hukuka aykırı bir üslupla eleştirmek amacıyla kaleme alınan ihtara konu yazının, yukarıda alıntılanan bölümünde müvekkilimin kıyafeti için ''at gözlüğüne benzer türban'' benzetmesi yapılarak, müvekkilimin inancı, inancı gereği kullandığı kıyafeti aşağılanmış, bu yolla da kişilik hakları ihlal edilmiş ve kendilerine hakaret edilmiştir.

Hiçbir hukuk kuralı ve insanlık anlayışının asla kabul edemeyeceği bu haksız ve hukuksuz beyanışiddetle reddediyoruz. İfade şekli ile müvekkile izafe edilmeye çalışılan sıfatlar, hem Cumhurbaşkanlığı makamının manevi şahsiyetine hakaret, hem de müvekkilim sayın Hayrünnisa GÜL'ün kişilik haklarına ağır saldırı teşkil etmekte olup bu sebeple yayın kuruluşu ile yazı sahibinin hukuki ve cezai sorumluluğunu gerektirdiği tartışmasızdır.

Anılan ifadeleri kınıyor, konunun yasal zeminde hassasiyetle takip edilceğini kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz.

 

Tekzip isteyen

Hayrünnisa GÜL

Vekili Av. Ömer KÜÇÜKÖZCAN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler