Ege’nin müthiş derbisi ve yeni Göztepe

Süper Lig’in üçüncü haftasında İzmir’de Göztepe-Yukotel Denizlispor arasında öyle bir maç oynandı ki sanki ligin sonlarına doğruydu ve rekabet olağanüstüydü.

Yayınlanma: 06.09.2019 - 01:52
Abone Ol google-news

“Rekabet” dediysem, tribünlerde de sahada da centilmence bir rekabet yaşandı. Maç öncesinde konuk takım tribünlerini dolduran Y. Denizlispor taraftarı “Göz göz Göztepe” ve “Göztepe sen bizim kardeşimizsin” tezahüratı yaparken her iki takımın taraftarı, bütün stat, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” belgisiyle stadı inletti.

Göztepe toparlanıyor

Y. Denizlispor önceki iki maçını net skorlarla kazanmış, Göztepe ise sıfır çekmişti. O yüzden maçın tansiyonu yüksekti. Göz Göz üçüncü haftada şeytanın bacağını kırmak için bambaşka bir dizilişle sahaya çıktı. Sanneh, Yasin, Leo, Castro ve Deniz kulübeye çekilmiş; yeni transfer Soner, Reis, Alpaslan ve Berkan ilk on bire monte edilmişti. Nitekim daha arzulu, daha çalışkan bir Göztepe izledik. Her şeyini ortaya canla başla koyan Poko ve yeni transfer Soner maçın yıldızıydı. Soner pasları, soğukkanlılığı, topa hâkimiyeti ve şutlarıyla göz doldurdu. Penaltıyı kaçırması sadece şanssızlıkla açıklanamaz çünkü karşısındaki Stackhowak daha önceki iki maçta da penaltı kurtarmıştı. Bu arada Göztepe’nin en az iki penaltıcıyı özel olarak çalıştırıp hazırlaması şart gözüküyor uzun lig ve kupa maratonu için.

Göztepe geçen sezon VAR’dan çok darbe yiyen bir takımdı. Bu maçta VAR hakemi alt klasmandan Burak Şener’di ve ne gördüyse onun altını çizdi. Nitekim 25’teki Titi-Beto anlaşmazlığında araya girip golü yapan Rodellega’nın pozisyonunu faul olarak değerlendirdi ve gol iptal edildi. Keza Şener, Göztepe’nin kazandığı penaltı pozisyonunda da Y. Denizlispor’dan Lopez’in Halil’e faulünü yakaladı ve maçın kötüsü orta hakem Suat Arslanboğa’yı uyardı.

Titi çok ağır kalıyor; gördüğü sarı kart da, Beto’yla anlaşmazlığı da hep bu yüzden. Serdar’ın etkisizliği dikkat çekici. Keşke Yasin 84’te değil de rakip 10 kişi kalır kalmaz oyuna dahil olsaydı. Eren bu maçta daha istekliydi ve risk alarak girdiği kafa topları da oldu. Kaçan penaltının yanında 80’deki karambol ve Soner’in sol doksanı yalayarak dışarı çıkan şutları maçın önemli anlarıydı. Göztepe, kaçan 2 puana üzüldü, ancak takımın bir parça da olsa ışık vermesine sevindi.

Y. Denizlispor iyi yolda

Y. Denizlispor şanssız ikinci sarıdan kırmızıyı görmese maç başka türlü de gelişebilirdi. Yeşil siyahlılar üç maçta 7 puanla iyi bir başlangıç yapmış oldu. Yücel İldiz yerinde transferler de olunca iyi bir takım oluşturmuş. Bu takım ligde iyi işler yapacak gözüküyor. Rodellega, Stackhowak, Lopez, İssiati, Bergdıch, Barrow kilit mevkilerde önemli oyuncular. Bu takıma lig başladıktan sonra katılan, Olcay, Estupinan, Sackey ve son an transferi Empoli’den gelen Veseli de var daha. Bu takım iddia ettiği gibi beşinciliğe gidemese de asla tehlikeli bölgeye yaklaşmaz.

Yeni Göztepe

Göztepe’de Tamer Tuna’nın raporu doğrultusunda yönetim transferin son gününde Soner’e ilave olarak yine Başakşehir’den Mossoro ve Napolione ile Bundesliga’da üç sezondur Leipzig forması giyen eski BJK’li Atınç’ı kadrosuna kattı. Atınç, Beto’nun da çizgi kalecisi olduğu göz önüne alındığında, uzun boyuyla stoperde yan toplarda katkıda bulunacaktır. Tamer Hoca bu durumda belki de tandemde Sanneh-Atınç’a dönerse sürpriz olmaz. Soner ve Mossora orta alana güç katacak, artık daha çok topa hakim ve daha dirençli bir Göztepe izleyeceğiz. Napolione de forvette çok yönü görev üstlenebilecek bir oyuncu tipi. Yerinde çift santrforda, yerinde forvet arkasında, yerinde sol kanatta çok işe yarayacağı kesin. Artık Tamer Hoca’nın helva yapmasında sıra… Daha ısıran, rakibin daha çok çekineceği bambaşka bir takım oluşturması için milli ara da bir şans. Rizespor deplasmanına kadar iki haftada uyum sorunu çözülürse Göztepe için lig yeni başlayacak demektir. Yeni transferlerle kadro genişliği ve derinliği de yakalayan ve takımda rekabetin üst düzeyde olacağı sarı kırmızılıların taraftarları bu sezonun önümüzdeki haftalarında zevkli maçlar izleyecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler