Ekolojik yaşamın öncüsü Victor'u kaybettik

Türkiye'de "Organik yaşamın babası" olarak bilinen Buğday Derneği kurucusu Victor Ananias 40 yaşındaydı. Buğday Derneği'ne destek amacıyla Runtalya maratonunda koşacaktı.

Yayınlanma: 03.03.2011 - 14:34
Abone Ol google-news

Victor Ananias, dünyanın önde gelen ekolojik ürün fuarlarından biri olan Biofach Amerika’yı düzenleyen New Hope Media tarafından ekolojik yaşam ve tarım alanında dünyada geleceğin beş liderinden biri seçilmişti. 6 Mart Pazar günü Buğday Derneği'ne destek sağlamak amacıyla Runtalya’da maraton koşacaktı. Maraton için hazırlıklarını sürdürüyordu.
 
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı 40 yaşındaki Victor Ananias, Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Kabak Koyu’nda doğa içerisinde kaldığı kulübede, dün sabah yaşamını yitirdi. Oğlunun salı günü öğle saatlerinde doğada yetişen mantarı yedikten sonra gece saatlerinde fenalaştığını ve Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini belirten annesi Gülben Sünlütay, serum verilen Ananias’ın kendisini iyi hissetmesi üzerine eve döndüklerini aktardı. Sünlütay, önceki gün, gün boyu bahçede çalışan ve oldukça iyi görünen oğlunu dün sabah saat 08.00’de kahvaltıya çağırmaya gittiğinde yatakta ölmüş halde bulduğunu anlattı.

Anne Sünlütay’ın haber vermesi üzerine gelen jandarma ve savcı, olay yerinde inceleme yaptı. Ön incelemenin ardından Victor Ananias’ın cenazesi, cesedi kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Victor Ananias’ın, Antalya’da 6 Mart tarihinde düzenlenecek olan Runtalya maratonuna katılmayı planladığı belirtildi.

Ananias, Şilili doktor bir baba ve Türk bir annenin çocuğu olarak Bodrum’un bir dağ köyündeki değirmende dünyaya gelen Victor Ananias, Türkiye’de ve dünyada ekolojik yaşam ve organik gıdalar üzerine yıllardır yürüttüğü çalışmalarla tanınıyordu. Ananias, kurduğu Buğday Derneği ile Türkiye’de organik yaşamın temellerini atan isimlerden biriydi.

17 yıldır organik tarımı Anadolu’da yerleştirmek için çaba gösteren Ananias bu kapsamda çeşitli sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yapıyordu. Ananias, uluslararası ekolojik tarım kuruluşlarınca geleceğin 5 liderinden biri olarak gösteriliyordu ve ABD’de bulunan ASHOKA Vakfı’nca da ‘sosyal girişimci’ olarak seçilmişti.
 
Ananias ayrıca, organik tarımı destekleyen TaTuTa (Tarım, turizm tatil) adı verilen alternatif bir tatil programı da geliştirmişti. Bu sistemde bireyler güzel bir çiftlikte tatil yaparken organik tarım çalışmalarını yerinde izleyip üreticiye yardım da edebiliyor. 6 Mart’ta yapılacak olan Runtalya maratonunda TaTuTa için koşacak Ananias, internet sitesinde yaptığı buğdaya destek çağrısında “Zorlanarak koşuyorum, sağlığım için ya da zevk aldığım için değil, seni ve diğer arkadaşlarımı TaTuTa’ya destek vermek amacıyla motive etmek için” cümlesini yazmıştı. Buğday Derneği'nin web sayfasındaki  http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=4385 adresinde bir çağrı metni yayınlamıştı.
 
 

Victor için:  http://www.salimkadibesegil.com/tr/dunya-vatandasligina-yolculuk/
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler