Emre ve Zokora bu kez

SPOR Toto Süper Lig lideri Akhisar Belediyespor'la Fenerbahçe'nin pazar günü Manisa'da oynayacakları maçta gözler, Didier Zokora ve Emre Belözoğlu'na çevrilecek.

Yayınlanma: 24.09.2014 - 16:29
Abone Ol google-news


Emre ve Zokora el sıkışacak mı?

3 sezon önce Zokora'nın Trabzonspor'da forma giydiği dönemde Emre'nin Fildişi Sahilli futbolcuya müsabaka sırasında ırkçı sözler sarfettiği iddiasıyla saha içinde başlayan gerginlik mahkemeye taşınmış, daha sonra yapılan 2 karşılaşmada Zokora seremoni sırasında Emre'nin elini sıkmayarak tepkisini sürdürmüştü.

"Zokora problem olmadığını söyledi"

İki futbolcunun bu kez el sıkışıp sıkışmayacağı merak konusu olurken, "Ben el sıkışacaklarına inanıyorum" diyen Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, şunları söyledi:

"Zokora sezon başında bizimle sözleşme imzalarken Emre'yle İstanbul'da karşılaşıp helalleştiklerini, aralarında problem olmadığını söylemişti. İkisi de profesyonel futbolcu. Saha içinde yaşanan, sahada kalacaktır. Ligin fair play konusunda en duyarlı takımlarından biriyiz. Sahamızda bir tatsızlık olacağını sanmıyorum."

Emre ceza almıştı

Didier Zokora ile Emre Belözoğlu arasındaki tartışma 15 Nisan 2012'de başladı. O dönemde Trabzonspor'da forma giyen Fildişi Sahilli futbolcu, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra Emre'ye kendisine ırkçı hakarette bulunduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Emre'de Zokora'nın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle yargıya başvurmuş, ancak sonuç alamamıştı. Zokora'da o maçtan sonra hiçbir karşılaşmada Emre'yle el sıkışmamıştı.

İstanbul Anadolu 17'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Emre, spor alanında din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezası almışıtı. Tecrübeli futbolcunun cezası, daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı ve yeniden suç işlemeyeceğine mahkemece kanaat getirildiği gerekçesiyle ertelenmişti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler