Erdoğan herkese tehdit savurdu

Cemaat için ‘ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya da yok olacaklar’ ifadesini kullanan Erdoğan, ‘Çözüm sürecinde oturulan masa yok. Olması devletin çöküşü demek’ dedi.

Yayınlanma: 28.04.2015 - 19:38
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın aralarında olduğu 63 polis hakkındaki tahliye kararını değerlendirirken “paralel yapı” olarak adlandırılan cemaate yönelik sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya da yok olacaklar. Yarınki MGK’dan sonra kararlarımız çok farklı devam edecek” dedi. “Kürt sorunu var demek ayrımcılıktır” ifadelerini kullanan Erdoğan “‘Çözüm Süreci’nde karşı karşıya oturulan bir masa yok. Olması devletin çöküşü demektir” dedi.

Erdoğan, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Kuveyt seyahati dönüşünde gazetecilere dikkat çekici açıklamalarda bulundu. “HDP illegal yollarla işimizi sıkıntıya soktu” ifadelerini kullanan Erdoğan, “HDP baraj altında kalırsa çözüm süreci etkilenmez” dedi.

Erdoğan, Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın Diyarbakır’a giderek HDP’li Belediye Başkanı Gülten Kışanak ile gizli bir görüşme yaptığı ve belediye binasına arka kapıdan girdiği iddiasına ilişkin “Arka kapıdan giriyorsan meşru bir iş yapmıyorsun demektir” dedi. Erdoğan, paralel yapı iddialarına ilişkin KPSS’de kopya çekerek memur olan kişilere ödenen maaşların geri alınabileceğini söyledi. Erdoğan, “Bu yapının adamı olduğu tespit edilenler açığa alınacaklar” dedi.

KKTC polemiği

Kıbrıs müzakerelerinde Türkiye’nin garantör ülke olduğunu hatırlatan Erdoğan, KKTC için, “Keşke Rumlarla anlaşabilseler. Biz garantörüz. Sayın Cumhurbaşkanı kafasına göre götürecek değil” dedi.

27 Nisan 2007’de yayımlanan e-muhtıranın yıl dönümünün hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Askeri erkan artık bu durumlara düşmüyor” dedi.

Erdoğan, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması talebi için “İlla Taksim dersen bu, aracın tekerine çomak sokmaktır” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon