Ergenekon'dan yargılanan MİT mensubuna beraat

Ergenekon davasının "MİT yasasındaki değişiklik" sonrası yargılanmasına izin verilen emekli MİT mensubu sanığı beraat etti.

Yayınlanma: 11.11.2014 - 10:27
Abone Ol google-news

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Özel Yılmaz ve avukatı hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Sadık Özkan, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dosyanın kendi mahkemelerine devredildiğini söyledi. Dosya kapsamında sanık Özel Yılmaz'ın ifadesinin alındığını belirten mahkeme başkanı, Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararının bir örneğinin de mahkemelerine gönderildiğini ifade etti.

SAVCI SANIĞIN BERAATİNİ İSTEDİ

Duruşma savcısı Mehmet Murat Dalkuş esas hakkındaki mütalaasında, "Sanığın mahkumiyetine yeterli, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanığa yüklenen suçlardan dolayı beraatine karar verilmesi talep olunur" dedi.  

ÖZEL YILMAZ: BERATİMİ İSTERİM

Özel Yılmaz'ın avukatı Erol Canözkan da yazılı savunmalarını daha önce mahkemeye sunduklarını belirterek, müvekkilinin beraatini istedi. Son sözü sorulan Özel Yılmaz da "Beraatimi isterim" dedi.

YILMAZ BERAAT ETTİ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti Özel Yılmaz'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair, savunmasının aksine şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verdi.

"AKLANMAK İSTİYORUM" DEMİŞTİ

Özel Yılmaz, 17 Aralık 2013 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesinde, "Aklanmak istiyorum. Emekli olalı 1,5 yıl oldu. Eski ifademde savunmamı yaptım. Bütün sorulara samimi olarak cevap verdim. 34 yıl alnımın akıyla görev yaptım. Devlete hizmet ettim, emek verdim. Yaştan dolayı emekli oldum. Sözlü olarak kimseye bir ibrazım olmamıştır. Daha öncede beyan etmiştim. Yurtiçinden ve yurtdışından takdirnamelerim var. Herhangi bir suçum yok" demişti.

BEDRETTİN DALAN'A OPERASYON KONUSUNDA BİLGİ VEREREK 'KAÇ' DEDİĞİ İDDİA EDİLİYORDU

İddianemede, “Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Özel Yılmaz'ın,

MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde davanın firari sanığı Bedrettin Dalan'a operasyon konusunda bilgi vererek 'kaç' dediği iddia ediliyordu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ergenekon Davası'nın 22 Mart 2012'de yapılan duruşmasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT görevlilerinin yargılanmasına dair kanunda yapılan değişiklik üzerine  Özel Yılmaz hakkındaki yargılamayı durdurarak, dosyasını Başbakanlığa gönderdi. Başbakanlık, emekli MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın yargılanabilmesi için 2013 yılının mayıs ayında izin verdi.  Mahkeme, Yılmaz'ın dosyasını ana davayla birleştirmeyerek, ayrı bir esas üzerinden yürütmeye karar verdi. Dosyası ayrıldıktan sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Özel Yılmaz, suçlamaları reddetmişti. Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından, Özel Yılmaz'ın dosyasına bakaması için İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi görevlendirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler