Eşine tecavüzle suçlanan kocaya yurtdışı yasağı

ADANA'da ev kadını Ö.P., geçen yıl 30 Mart'ta polis merkezine giderek eşi A.P.'nin tecavüzüne uğradığını öne sürüp şikayetçi oldu.

Yayınlanma: 23.06.2015 - 12:45
Abone Ol google-news


Soruşturma kapsamında Ö.P.'den alınan doku örneği ile A.P.'den alınan kan örneği, DNA analizine gönderildi. Genç kadından alınan örnekte eşi A.P.'nin yanı sıra, başka bir erkek ve bir başka kadına ait DNA izlerine de rastlandı. Hakkında 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan A.P., adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan 22 yaşındaki Ö.P., polis merkezine giderek hamallık yapan eşi 34 yaşındaki A.P.'nin tecavüzüne uğradığını öne sürüp şikayetçi oldu. Sabah erken saatlerde eşinin eve geldiğini anlatan Ö.P., kendisini yatak odasına götürerek zorla cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti. Genç kadın, polisteki ifadesinde tecavüzün ardından eşinin kendisini dövdüğünü, tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu da söyledi. Ö.P.'nin bu şikayeti üzerine önce Adana 7'nci Aile Mahkemesi, A.P.'ye eşine 3 ay süreyle 'yaklaşmama kararı' verdi.

BAŞKA DNA İZİNE RASTLANDI

Devam eden soruşturma kapsamında Ö.P.'den alınan ve tıbben 'sürüntü örneği' denilen örnek ile A.P.'den alınan kan örneği, DNA analizinin yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildi. Biyolojik İnceleme Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan uzmanlık raporuna göre, kadından alınan örnekte eşi A.P.'nin yanı sıra, başka bir erkek ve bir başka kadına ait DNA izlerine de rastlandı. Ö.P.'den alınan sürüntü örneğinde saptanan bir başka erkek ile kadına ait DNA izinin neden kaynaklandığı anlaşılamazken, hazırlanan rapor soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na ulaştırıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, A.P. hakkında, ayrıca 'eşe karşı basit yaralama, hakaret, tehdit ve cinsel saldırı' suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, "A.P.'nin nikahlı eşini yatak odasına götürdüğü, çamaşırını çıkararak zorla cinsel ilişkiye girdiği, daha sonra darp ederek yaraladığı, Ö.P.'nin şikayetçi olmasının ardından da evine giderek hakaret ve tehdit ettiği anlaşılmıştır" denildi. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmalarına ise Ö.P. ve eşi A.P. katılmadı. Karı ve kocanın yapılan 2 duruşmaya katılmaması üzerine mahkeme heyeti A.P. hakkında yakalama kararı çıkarttı.

'DNA RAPORUNDAN HABERİM YOK'

Bu karar üzerine A.P. polislerce yakalanırken, eşi Ö.P.'ye ulaşılamadı. Hakim karşısına çıkarılan A.P. eşine tecavüz suçlamasını reddetti. Olay günü tartıştığı eşinin sinirli olduğu için suçlamada bulunduğunu öne süren A.P., "Eşimle zorla cinsel ilişkiye girmedim. Duruşma tarihinden haberim olmadığı için gelmedim. Eşimle barıştım, aynı evde yaşıyoruz" dedi. Duruşmada DNA raporu ile ilgili soru yöneltilen A.P., "Benim bundan haberim yoktur" demekle yetindi. Adli kontrol kararıyla A.P.'yi serbest bırakan mahkeme heyeti, sanığa yurtdışına çıkış yasağı da koydu. A.P.'nin adresinden araştırma yapılarak mağdur Ö.P.'nin de duruşmada hazır edilmesi için emniyete yeniden yazı gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler