Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Odessa Valiliği'nden istifa etti

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna’nın Odessa İli Valiliği görevinden istifa etti.

Yayınlanma: 07.11.2016 - 17:09
Abone Ol google-news

Gürsictan’da 2003 yılında Batılı yanlısı “Gül Devirimi”nin ardından cumhurbaşkanı olan, 2008 yılında Moskova ile Tiflis arasındaki savaşta Gürcistan’ın başında olan Saakaşvili, Ukrayna’da Rusya karşıtı ihtilal sonrası 2015 yılında Odessa Valiliği’ne getirilmişti.

Saakaşvili, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçesi olarak, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun, Odessa'yı “yolsuzluk batağındaki, Ukrayna düşmanı gruplara” teslim etme girişimini gösteren Saakaşvili, “Bu durumda yeni bir mücadeleye başlama kararı aldım” dedi.

İstifa kararı almasnda “bardağı taşıran son damlanın”, bürokratların elektronik mal ve gelir beyanı olduğunu belirten Gürcü siyasetçi, “Milyarları olduğunu söyleyen ve hala devletten sosyal yardım alan bu küstah suratları gördüğümde, başka söz bulamıyorum” diye konuştu.
Saakaşvili, Poroşenko’nun Odessa’daki suç çetelerini bizzat desteklediğini iddia etti. Uzmanlar, Saakaşvili’nin Ukrayna’da siyaset sahnesinde yer almayı sürdüreceğini tahmin ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler