Facebook ünlüler için stüdyo açtı

Facebook, New York’ta ünlülerin kullanımı için özel bir stüdyo açtı. Facebook Media Central isimli stüdyonun amacı ise görünürde eğitim. Ünlü insanlara, Facebook’un teknolojilerinin nasıl kullanılacağını öğretmek.

Yayınlanma: 30.03.2016 - 01:14
Abone Ol google-news

Orta halli bir daireden dönüştürülen stüdyoda canlı yayın yapmak için gerekli tüm materyaller hatta dekorlar bulunuyor. Facebook’un davetiyle stüdyoya gelen ünlüler burada Facebook’un canlı yayın teknolojilerinin nasıl kullanılacağını öğreniyor ve hatta canlı yayınlar gerçekleştirebiliyorlar. Bunun için de ya stüdyonun merkezindeki özel masayı kullanıyorlar, ki bu durumda çevrelerinde koşturan Facebook çalışanları da görünüyor, ya da farklı kurgular için dekore edilmiş kitaplık, dinlenme odası gibi odaları kullanabiliyorlar.


Facebook’un bu merkezi kurmasındaki amaç elbette teknoloji cahili ünlüleri eğiterek onları vatana millete hayırlı bireylere dönüştürmek değil. Sosyal medya devi, bu yeni atılımıyla herkese açık hale getirdiği ama şimdilik çok fazla kullanılmayan canlı yayın servisine dikkat çekmek ve bu sayede TV’lere odaklanmış olan reklam pastasının bir bölümünü Facebook’a çekmek.
Elbette ünlüler de şirketin bu amacının farkında ancak şimdilik ünlülerin stüdyoyu kullanarak Facebook’un reklamını yaptığı için Facebook’tan bir ücret alıp almadığı bilinmiyor.
DARPA yapay zekalı radyolar geliştirecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler