Ford Puma 18 yıl aradan sonra Türkiye'de yeniden satışa sunuldu

Ford'un 1990'lı yılların sonunda ürettiği ve o dönem spor otomobil olarak satışa sunulan Puma, aradan geçen 18 yılın ardından yollara SUV olarak geri döndü.

Yayınlanma: 20.07.2020 - 15:21
Abone Ol google-news

Ford'un 1997 ve 2002 yılları arasında ürettiği spor otomobili Puma, 18 yıl sonra yeniden Türkiye yollarına döndü. Geçtiğimiz yıl tanıtılan ikinci nesil Puma, 18 yılın ardından günümüz modasına uyarak artık SUV karoser tipi ile pazarda rekabet edecek.

ABD'li üreticinin yeni nesil 1.0 litre 155 beygir gücündeki EcoBoost Hibrit teknolojisi ile satışa sunulan Puma, 192 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar ile bayilerde yerini aldı.

Otomobilde yer verilen 1 litrelik 125 beygir benzinli motorda ise 7 ileri otomatik şanzımanın sunulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, 'Style' ve 'ST-Line' donanımları ile satışa sunulan Puma, ‘Style’ donanımda 1.0 litre EcoBoost 95 beygir benzinli 6 ileri manuel ve 1.0 litre Ecoboost 125 beygir 7 ileri otomatik seçenekleri ile satışa sunuldu. ‘ST-Line’ donanımda ise 1.0 litre EcoBoost Hibrit 155 beygir 6 ileri manuel seçeneği yer alıyor.

Ford Puma’nın Türkiye'de satışa sunulması ile değerlendirmelere bulunan Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, "Ford olarak, SUV ve SUV esintili crossover modellerimizi farklı müşteri gruplarının taleplerine uygun olarak çeşitlendiriyor ve farklılaştırıyoruz. Yeni Ford Puma, Türkiye’de ilk defa bir otomobilde sunduğumuz yenilikçi Ecoboost hibrit teknolojisi ile de verimli ve çevreci sürüş vaat ediyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler