Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu!

Güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin 13 Nisan Çarşamba günü oynanacak.

Yayınlanma: 28.03.2016 - 11:00
Abone Ol google-news

 

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında 20 Mart'ta oynanması gereken ancak güvenlik sebebiyle ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin oynanacağı tarih belli oldu.

Her iki kulüp yöneticileri ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in katılımı ile Riva’da gerçekleştirilen toplantı neticesinde kritik derbisinin 13 Nisan Çarşamba günü oynanmasına karar verildi.

Toplantının ardından kısa bir açıklamada bulunan Yıldırım Demirören, “Yapılan görüşmeler neticesinde Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin 13 Nisan tarihinde oynanması konusunda mutabakata varılmıştır” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise, derbi tarihiyle ilgili olarak “Bizim istediğimiz tarih 28 Nisan’dı, tabii ki karar merci federasyondur. Gerekli fikstür değişiklikleri yapılarak derbi 13 Nisan’da oynanacak” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ise “Bu derbi her zaman her daim çok önemlidir. Ülkemizin yaşadığı ortam nedeniyle bu derbi daha önemli bir hale geldi. Barış içinde geçen yılları özledik, umarım bu derbi buna vesile olur. Önümüzdeki yıllarda inşallah güzel günleri göreceğiz” dedi.

Derbi tarihi hakkında verilen bu nihai karar neticesinde her iki takımın da istediği tarih olmadı. Fenerbahçe 6 Nisan tarihini isterken; Galatasaray cephesi ise 28 Nisan’ı talep etmişti.

GALATASARAY'IN FİKSTÜRÜ
2 Nisan Eskişehirspor - Galatasaray
9 Nisan Galatasaray - Rizespor
13 Nisan Galatasaray -  Fenerbahçe
15 Nisan Antalyaspor - Galatasaray (Maçın tarihi değişecek)

FENERBAHÇE'NİN FİKSTÜRÜ

3 Nisan Fenerbahçe - Osmanlıspor
10 Nisan Konyaspor - Fenerbahçe
13 Nisan Galatasaray -  Fenerbahçe
17 Nisan Fenerbahçe - Mersin İY


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler