"Galatasaray seksi bir kulüp"

LİGTV'ye konuşan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, sarı kırmızılıların gündemindeki Real Madridli Hamit Altıntop'la ilgili konuştu: Galatasaray arzu edilmesi gereken, seksi bir kulüp. Oraya dahil olmak için de Hamit'in biraz gayret etmesi gerekir

Yayınlanma: 27.06.2012 - 15:29
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, LİG TV'ye verdiği röportajda, Türk Telekom Arena'da bazı eksikliklerin olduğunu, Galatasaray Kulübü'nün birçok biriminin burada hizmet verdiğini belirterek, ''Hem fiziki hem idari hem teknik hem de ekonomik olarak bizim bu statta başka bir takım ile beraber bir ortak yapı içine girmemiz mümkün değil'' dedi.

Türk Telekom Arena'nın Galatasaray Kulübü'nün eski yapılanmasından farklı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Aysal, şunları kaydetti:
''Bizim bütün personelimiz, ofislerimiz, televizyonumuz, basın yayın sistemimiz, güvenliğimiz orada. Loca sistemimiz tamamıyla satılmış durumda. Bu localar 360 günlüğüne satılır. Bunları sadece maç için satmıyoruz. Bu localar, kiralayanların 3 sene süreyle evi gibidir. Orada istediği vakit toplantı da yapar, birisini davet de edebilir. Biz o hizmetleri veriyoruz. İç içe Beşiktaş ile beraber böyle bir hizmetin verilmesi son derece zor. Kaldı ki stadın diğer statlardan farklı bir görüntüsü var. Çatı yapımız dolayısıyla da çabuk bozulabilen çim sistemi var. Büyük masraflarla biz bu çimi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bir çimin tekrar döşenebilmesinin 350 bin avro maliyeti var. Zaten federasyon da milli maçlar dolayısıyla bu stadı yavaş yavaş daha fazla kullanmaya başladı.
Bunun dışında bir de Beşiktaş'ın maçları eklendiği vakit fiziki olarak bu stadın kullanımı imkansız hale gelecek. Yani hem fiziki hem idari hem teknik hem de ekonomik olarak bizim bu statta başka bir takım ile beraber bir ortak yapı içine girmemiz mümkün değil. Biz bunu anlatmaya çalıştık. Bunu Sayın Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a da anlatmaya çalıştık. Sayın Bakanımız da dinlediler. Bu konudaki ısrarlar camiaları karşı karşıya getirme aşamasına gelir ve bu son derece sakıncalıdır. Biz statlarımızda huzuru ve güveni sağlamaya çalışırken, bunlar bir yerde yürüyen tekerleğe çomak sokmak anlamına da gelebilir. Türkiye'de bir sürü stat var. Biz gittik Olimpiyat Stadı'nda oynadık. Beşiktaş da yüzde yüz eminim kendisine uygun en iyi stadı bulabilecektir.''

Aysal, Türk Telekom Arena'daki 180 locayı da sattıklarını, kombine kart satışlarının da 40 bine yaklaştığını ifade etti.

''Melo'ya verdiğimiz süre yarın akşam bitiyor''

Ünal Aysal, Galatasaray'ın geçen sezon İtalya'nın Juventus takımından kiralık olarak forma giydirdiği Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'nun durumunun yarın netlik kazanacağını söyledi.

Aysal, geçen sezon Melo'ya ücreti konusunda fazla bonkör davrandıklarını anlatarak, ''Bugün hem Melo'dan hem de Juventus'tan biraz indirimler talep ettik. Onun müzakeresi biraz zaman aldı. Tabi Melo'nun tatilde olması haberleşmede bizi biraz zorladı. Ama geldiğimiz nokta ümit verici. Ama Juventus'un da başka şansları var. Başka takımlarla da bu konuyu görüşüyor. Tahmin ediyorum önümüzdeki 24 saat içinde Melo'nun durumu netleşir. Kendisine verdiğimiz süre yarın akşam bitiyor'' diye konuştu.

Melo'ya verdikleri sürenin kısaldığını dile getiren Ünal Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Transferinin olması daha yakın gibi görünüyor, ama yüzde vermem son derece zor. Süre çok kısaldı, yarın akşam bizim süremiz doluyor. Melo olmadığı taktirde, istediğimiz şartların kabul edilmemesi halinde, diğer alternatiflerimiz elimizde hazır. Biz hepimiz, hem Fatih hoca hem de transfer komitemiz, Melo'nun kulüpte kalması için elimizden geleni yapıyoruz. Ama her şeyin alternatifi vardır ve her oyuncunun biraz daha iyisini bulabilirsiniz. Geçen sezon çok iyi bir performans verdi Melo. Önümüzdeki sezon aynı performansı alabilir miyiz? Bunlar kulüplerin riskleri, biz bu risklerle yaşıyoruz.''

Şampiyonlar Ligi hedefi

Aysal, uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
''Bunu yeni bir başlangıç olarak görüyorum. Ama bunu bir programa, bir takvime bağlamak zorundayız. Benim kafamda bu takvim var. Bunun daha iyisini yapabilirsek ne mutlu, ama ben bu sene Şampiyonlar Ligi'nde içinde olduğumuz gruptan çıkmayı başarı sayacağım. İlk hedef bu, ama ondan sonra her sene bir etabı atlayarak, bu gelişimi hepimizin izlemesini istiyorum. Birden bire 'şampiyon oluruz'' gibi bir söylem içine girmek hem yanlış olur hem de takımın dengesini bozabilir. Bunu bir program dahilinde görmek lazım ve sürekliliği yakalamak lazım. Kalıcı olmak lazım.''

Aysal, transferde Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek hareket ettiklerini anlatarak, ''Şu anda Şampiyonlar Ligi olmasa çoktan transferi kapatmıştık. Ama Şampiyonlar Ligi hazırlığı yaparken, gerek hocamızın, gerekse yöneticilerimizin önceliği uzun süre takımda kalacak genç oyuncuların monte edilebilmesi ve bunun içine Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan deneyimli oyuncuların da çok stratejik yerlerde katılıyor olması. Bu ikisini birleştirmek için bazı dengeleri devamlı ayakta tutmak zorundasınız. Zannediyorum biz bunu kuracağız'' diye konuştu.

''Arshavin ile bir ilgimiz yok''

Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, İngiltere'nin Arsenal takımında forma giyen Rus oyuncu Andrei Arshavin ile ilgilenmediklerini dile getirerek, ''Arshavin, geçen sezon ilgilendiğimiz bir oyuncuydu. Bu sene öyle bir ilgimiz yok. Oussama Assaidi ilgilendiğimiz bir oyuncu. Birincisi genç olması ilgimizi çekiyor. İkincisi çok kabiliyetli, kaliteli bir oyuncu. Şu anda müzakere halindeyiz. Alper Potuk da ilgi sahamızda olan bir oyuncu'' dedi.

Aysal, yabancı bir forvet transfer etmeyi ciddi bir şekilde düşündüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Biz yabancı bir santraforu ciddi bir şekilde düşünüyoruz. Kadroya dahil edeceğiz, ama 8-10 günlük süreç içinde yapılacak bir çalışma değil. Transferi yaptıktan sonra getirmek lazım. Takıma uyacak, taraftarı heyecanlandıracak, sistemi de bozmayacak iyi bir santraforu getirip takıma yerleştirmek istiyoruz. Bunun için de önümüze rahat bir süre koyduk. Transfer süresinin sonuna kadar en iyisini bulup almayı planlıyoruz.''

İyi bir takıma sahip olduklarını dile getiren Aysal, yapacakları transferlerle takımlarını hem güçlendirmek hem de kadro derinliği sağlamak istediklerini ifade etti.

''Şu an olay bizde değil, Hamit'in elinde''

Ünal Aysal, Real Madridli oyuncu Hamit Altıntop'u renklerine katmak istediklerini dile getirerek, tecrübeli oyuncunun bu konuda karar vermesi gerektiğini anlattı.

Hamit'e tekliflerini en üst düzeyde yaptıklarını kaydeden Aysal, ''Gelecek sezon Hamit Altıntop'u sarı-kırmızılı forma altında görebilecek miyiz?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
''Hepimiz bunu çok istiyoruz. Ama Hamit'in de Galatasaray'dan biraz daha fazla istemesi lazım. Galatasaray arzu edilmesi gereken, seksi bir kulüp. Oraya dahil olmak için de Hamit'in biraz gayret etmesi gerekir. Şu an olay bizde değil, Hamit'in elinde. Biz kendi yönümüzden her türlü pozitif işareti verdik. Tekliflerimizi en yukarı düzeyde yaptık. Hamit'in bu kararı alması gerekiyor.''

Kadrodaki bazı yabancı oyuncularla yollarını ayıracaklarını söyleyen Aysal, ''Elimizdeki bazı yabancılar gidici. Yabancıların hepsini elimizde tutma durumunda değiliz. Böyle bir lüksümüz yok. Tabii oyuncuyu transfer ederken, diğer oyuncuyu da elinizden çıkartmanız lazım. Bu ikili bir işlem ve bir arada yürümesi lazım'' dedi.

''Sabri'nin karar alması gerekiyor''

Sözleşmesi sona eren takım kaptanlarından Sabri Sarıoğlu ile ilgili soruyu da yanıtlayan Aysal, şunları ifade etti:
''Büyük takımların kaptanları artık o camiaya mal olmuş isimlerdir ve kulübe bağlılıkları parayla falan ölçülmez. Onlar kendilerini müesseseye ne kadar bağlı hissederlerse, müessese o kadar fazla içinde tutar. Orada bazen 100 bin lira 200 bin lira pazarlık için bu ilişkiler gevşememeli. Sabri'nin önümüzdeki günlerde kalıp kalmayacağı yönünde bir karar alması gerekiyor. Ama her oyuncunun da en iyi bedeli ödeyecek kulübü tercih etme hakkı var.''

Geçen sezonun devre arasında takıma dahil ettikleri Necati Ateş'e güvendiklerini ve sözleşmesini yenileyeceklerini belirten Aysal, kalecileri Fernando Muslera'ya da övgülerde bulunarak, ''Muslera, takıma büyük katkı sağladı. Ödediğimiz bedel için de rahatsız değilim, bilakis mutluyum. Bazen az bile ödemişiz diyorum'' ifadelerini kullandı.

''Ataman iyi bir Galatasaraylı''

Ünal Aysal, Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı başantrenörlüğüne getirdikleri Ergin Ataman'ın iyi bir Galatasaraylı olduğunu dile getirerek, ''Ergin Ataman çok değerli bir antrenör. Beşiktaş'a olan saygımız nedeniyle kendisini son güne kadar bekledik. Beşiktaş 'biz bu işten vazgeçtik' dediği andan itibaren Ergin Ataman'a biz 'buyur gel' dedik. Ergin Ataman iyi bir Galatasaraylı. Galatasaray antrenörü olarak da oraya yakıştı'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler