Galatasaray zirve takibini sürdürüyor

Spor Toto Süper Lig 29. hafta karşılaşmasında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Galatasaray, 2-0 galip gelerek zirve takibini sürdürdü.

Yayınlanma: 04.05.2015 - 19:46
Abone Ol google-news
 
Galatasaraylı taraftarlar, Manisa'da takımlarını yalnız bırakmadı. Galatasaray, maça deplasman tribününü hıncahınç dolduran taraftarının yoğun desteğiyle başladı.
 

11. dakikada Emre Çolak'ın pasıyla ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder, şutunu çekti fakat top kalenin hemen üstünden auta çıktı. 13. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçti. Sneijder, sağ ayağıyla sert bir şut çekti fakat top farklı bir şekilde dışarı gitti.

Perdeyi Burak açtı


Karşılaşmada skordaki dengeyi bozan taraf Sarı-Kırmızılılar oldu. Dakika 23'te Sneijder'in ceza sahası dışından şutunda kaleci Oğuz topu sektirdi, pozisyonu iyi takip eden Burak Yılmaz hata yapmadı ve takımını öne geçirdi: 0-1.

Akhisar Belediyespor, 30. dakikada tehlikeli geldi. LuaLua, ayağındaki topu bir süre sürdükten sonra ceza sahasının dışından sağ ayağıyla çok sert bir şut çıkardı. Muslera, LuaLua'nın bu şutunda topu iki hamlede kontrol altına aldı.

Kral bir kez daha sahne aldı

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, 34. dakikada Emre Çolak'ın kestiği ortaya iyi yükseldi ve kafayla takımını 2-0 öne geçiren golü attı. Burak, bu golle Süper Lig'deki gol sayısını 16'ya çıkararak 17 golü bulunan Demba Ba'nın ardından gol krallığında üçüncü sırayı aldı.

Akhisar Belediyespor, erken bir oyuncu değişikliği yaptı. Teknik Direktör Roberto Carlos, Orhan Taşdelen'i oyundan alarak yerine İsmail Konuk'u dahil etti. 43. dakikada oldukça uzak bir noktadan şansını deneyen Selçuk inan'ın şutunu kaleci güçlükle kornere çeldi. Bu pozisyonun ardından Yasin'le paslaşarak ceza sahası içine giren Sneijder, tek topla pasını Burak Yılmaz'a attı. Bekletmeden vuran Burak'ın şutu az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

56. dakikada sarı kart gören Alex Telles, cezalı duruma düştü. Brezilyalı futbolcu, Konyaspor maçında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, ilk oyuncu değişikliğini 65. dakikada yaptı. Genç teknik adam, Bruma'yı oyundan alırken yerine Olcan Adın'ı dahil etti. 84'te bir oyuncu değişikliği daha yapan Hamza Hoca, Burak Yılmaz'ı kenara alarak yerine Umut Bulut'u sürdü.

Semih Kaya korkuttu


85'te Bruno Mezenga'nın sert şutunda top Semih Kaya'nın kafasına çarptı. Semih, çarpmanın etkisiyle bir süre yerde kaldı. Sahaya gelen sağlık görevlileri Semih'e acil müdahelede bulundu. Ayağa kalkan genç savunmacı kenara geldi ve tedavisinin tamamlanmasının ardından sahadaki yerini aldı.

Galatasaray, ikinci yarıda da oyunu kontrolü altında tutarak Akhisar'a geçit vermedi.

Sarı-Kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında rakibini 2-0 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha kayıpsız atlattı.

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Selçuk, Emre, Sneijder, Bruma, Yasin, Burak Yılmaz.

Akhisar Belediyespor: Oğuz, Orhan, Bilal, Ahmet Cebe, Güray, Custodio, LuaLua, Douglas, Zokora, Bruno, Kadi

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Akhisar Bld.Spor başlıyor.
 
13' Ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Wesley Sneijder, sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
22' GOL... Galatasaray, Burak Yılmaz ile 1-0 öne geçiyor. Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Wesley Sneijder sol ayağıyla sert bir şut çekiyor. Köşeye giden topu kaleci Oğuz Dağlaroğlu çıkartmayı başarıyor ancak topu iyi takip eden Burak Yılmaz altıpasın hemen sağında topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
 
31' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Bilal Kısa geçiyor. Bilal'in arka direğe gönderdiği ortasını Douglas Ferreira kafayla ceza sahası sol çaprazına indiriyor. O noktaya hızla hareketlenen Bilal Kısa yerden sert bir şut çekiyor fakat kaleci Muslera üstüne gelen topu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.
 
34' GOL... Galatasaray, Burak Yılmaz ile durumu 2-0'a getiriyor. Sol kanatta Emre Çolak'ın ortasına altıpasın hemen önünde rakibi Orhan Taşdelen'e rağmen topa iyi yükselen Burak Yılmaz, kafa vuruşu ile fileleri havalandırmayı başarıyor.
 
44' Ceza sahası içi sol çaprazına tek toplarla iyi gelen Wesley Sneijder, pasını hemen altıpasın önündeki Burak Yılmaz'a atıyor. Burak topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin hemen yanından az farkla auta çıkıyor.
 
45' Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.
 
47' Sol kanatta kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru yapıyor ancak kaleci Oğuz Dağlaroğlu kalesini terkedip topa hakim olmayı başarıyor.
 
56' Orta sahada Alex Telles, rakibi Douglas Ferreira'ya faul yapıyor. Douglas Ferreira kazandığı serbest vuruşu hızlı kullanmak isterken Alex Telles tarafından engelleniyor ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor. Bu kart ile Alex Telles haftaya cezalı durumuna düşüyor.
 
66' Akhisar Bld.Spor savunmasında Douglas Ferreira'dan topu kapan Burak Yılmaz, ceza sahası içi sağ çaprazına girer girmez şutunu çekiyor fakat kaleci Oğuz Dağlaroğlu üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
 
74' Ricardo Vaz Te, rakibi Hakan Balta ile girdiği mücadele sonrasında sakatlanarak yerde kalıyor ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu maçı durduruyor.
 
82' Sağ kanatta topla buluşan Ahmet Cebe ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada Ricardo Vaz Te topa iyi yükselere kafa vuruşunu yapıyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
90' Orta sahadan atılan uzun topla ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Akyüz pasını hemen penaltı noktasının arkasına doğru atıyor. O noktada defansa rağmen Ricardo Vaz Te şutunu çekmeyi başarıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
90' Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu maçı bitiren düdüğü çalıyor ve müsabaka Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler