Galatasaray'dan müthiş geri dönüş

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray ilk yarısını 2-0 geride kapattığı karşılaşmada Kasımpaşa'yı 3-2 yenerek çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

Yayınlanma: 21.03.2015 - 18:16
Abone Ol google-news

Şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın birbirleriyle karşılaşacağı haftada Kasımpaşa deplasmanında ilk yarıyı 2-0 geride kapatan Galatasaray ikinci yarı müthiş bir geri dönüşe imza attı. Selçuk ile perdeyi açan, Umut'la beraberliği yakalayan Aslan son pençeyi Burak Yılmaz ile vurdu: 3-2

Galatasaray aldığı bu kritik 3 puan sonrası puan tablosunda da maç fazlasıyla zirveye yerleşti.

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

Hakem: Hüseyin Göçek

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Selçuk, Hamit, Yasin, Sneijder, Olcan, Umut

KASIMPAŞA: Ertaç - Veysel, Donk, Dvali, İlhan - Castro, Alpaslan, Scarione - Büyük, Babel, Tunay.

Kasımpaşa - Galatasaray maçı - FOTO GALERİ

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI 2-3

90' Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90' Galatasaray'da son oyuncu değişikliği. Yasin Öztekin'in yerine Yekta Kurtuluş oyunda.

90' Hüseyin Göçek, maçın sonuna 4 dakika ilave etti.

89' Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Babel, topu ceza alanına kadar sürüp sol çaprazdan ceza alanına giren Malki'ye pasını verdi. Malki'nin ortasında Castro, topu kontrol etmek isterken topa eliyle müdahale etti.

88' Kasımpaşa'da Veysel Sarı'nın yerine Sanharib Malki oyunda.

86' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Telles'e sert bir darbede bulunan Barış sarı kart gördü.

85' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Sabri Sarıoğlu'nun yerine Emre Çolak oyunda.

78' Kasımpaşa takımında bir oyuncu değişikliği daha. Alpaslan Öztürk oyundan çıkarken Barış Başdaş oyunda.

75' Sarı kırmızılı ekibin yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Alpaslan, Telles'e faul yaptı.

71' Sol kanattan etkili gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in pasında ceza alanına giren Yasin, dar açıdan kaleye şutunda top ağlara gitti ama aynı anda Yasin için ofsayt bayrağı kalktı.

70' Hamit Altıntop, topun kendisine çarpmasının ardından bir sakatlık geçirdi ama oyuna devam ediyor.

69' Bu kez gelişen Kasımpaşa atağında Adem'in pasında topla buluşan Scarione'nin kaleye şutunda top Hamit'ten döndü.

65' GOOLL! Hızlı gelişen Galatasaray atağında Selçuk topla birlikte sağ çaprazdan ceza alanı ön bölümüne kadar girip Umut'a pasını verdi. Umut'un son çizgi yakınlarından kale sahasına ortasını yaptı ve Burak kaleci Ertaç ile birlikte yükseldiği topa kafa vuruşunu yapıp topu ağlarla gönderdi.

63' Bir başka Kasımpaşa atağında Adem, ceza alanına girip sağ çaprazdaki Veysel'e pasını verdi. Veysel'in kaleye zayıf vuruşunda top Muslera'da kaldı. Muslera oyunu hemen başlattı. Ardından Selçuk, Alpaslan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve Alpaslan, sarı kart gördü.

62' Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Veysel'in pasında Halil'in ceza alanına ortasında savunmada Hakan topu karşıladı.

61' Kasımpaşa takımında Tunay Turan oyundan çıkarken Halil Çolak oyunda.

58' Gelişen Kasımpaşa atağında, ceza alanına yakın bir noktada sağ kanatta Adem, Telles'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Telles, sarı kart gördü.

55' GOOOLL! Sol kanattan savunma arkasına sarkan Yasin'e atılan pasta Yasin ofsayta düşmedi ve hızla ceza alanına girip boş durumdaki Umut'a pasını verdi. Umut da boş kaleye topu gönderdi ve top ağlarla buluştu.

54' Kullanılan serbest vuruşta Alpaslan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top yandan dışarıya gitti.

53' Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Adem, ceza alanının hemen dışında Umut'un müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

52' GOOOLL! Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in pasında ceza alanına giren Yasin topu sürüp kale sahasına çevirdi. Kaleci Ertaç ve Umut'tan seken top boşta kaldı ve Selçuk sert bir vuruşla topu yakın mesafeden ağlara gönderdi.

51' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Adem'in kafa vuruşunda Muslera'nın dokunduğu top üst direkten döndü ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

50' Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Adem, ceza alanına girip ortasını yaptı. Savunmadan seken topa Castro çok sert vurdu ama savunmadan seken top kornere gitti.

49' Galatasaray'ın gole yaklaştığı an. Sabri'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topu kontrol eden Burak'ın pasında Umut topa vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

48' Gelişen Kasımpaşa atağında sağ çaprazdan ceza alanına giren Scarione'nin kale sahasına pasında Muslera topun sahibi oldu.

47' Kasımpaşa yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Burak, Castro'ya faul yaptı.

46' Galatasaray'da Olcan Adın'ın yerine Burak Yılmaz ikinci yarıda oyunda.

46' İkinci yarı Kasımpaşalı oyuncuların vuruşuyla başladı.

İLK YARI 2-0

45' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topa Olcan sert vurdu ama yine sonuç çıkmadı.

45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

44' Wesley Sneijder'in ceza alanı dışından sol çaprazdan harika şutunda Ertaç mükemmel çıkardı ve topu kornere gönderdi.

43' GOOOLL! Rakip yarı alanda kaptırılan top sonrasında bir anda 3'e 2 pozisyon yakalayan Kasımpaşa'da Scarione'nin yerden pasında Tunay'ın ceza yayından kaleye sert plase vuruşunda top ağlarla buluştu.

36' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

35' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Telles, Veysel'in sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Veysel de sarı kart gördü.

31' Kasımpaşa sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına etkili yapılan ortada savunma topu karşıladı.

30' Galatasaray gole yine çok yaklaştı. Sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Olcan topu kontrol edebilse karşı karşıya kalacaktı ama kaleci Ertaç çıkıp topun sahibi oldu.

23' Galatasaray'da Yasin çalımlarla sol kanattan ceza alanına girip kale sahasına ortasını yaptı ama top kaleci Ertaç'ta kaldı.

22' Sarı kırmızılılar gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Olcan'ın ceza alanına yerden pasında Yasin'in yakın mesafeden vuruşunda top savunmadan sekti.

21' Gelişen Galatasaray atağında Selçuk'un ceza alanına gönderdiği topa sağ çaprazdan Umut koşu yaptı ama top Dvali'nin kontrolünde dışarıya gitti.

20' Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Tunay, son çizgi yakınlarına kadar inip ceza alanına ortasını yaptı ama top doğrudan oyun alanını terk etti.

16' GOOOLL! Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Tunay'ın ceza alanına yerden pasında Scarione topu kontrol edip. Ön dire yakınlarına pasını attı. Adem'in dokunduğu topa Castro çok sert vurdu ve topu sol köşeden ağlara gönderdi.

15' Bu kez Kasımpaşa çok etkili geldi. Adem'in ceza alanı içi sağ çaprazından kaleye vuruşunda Muslera gole izin vermedi.

14' Sarı kırmızılılar direğe takıldı. Sol kanattan gelişen atakta ceza alanı içinde Umut topla buluştu, topu sakladı ve ceza alanına giren Yasin'e pasını çıkardı. Yasin'in sert şutu üst direkten döndü. Ardından Sabri, şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.

13' Gelişen Galatasaray atağında Selçuk'un sağ kanattan ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

12' Kasımpaşa rakip ceza alanının hemen dışında hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Babel'in doğrudan kaleye gönderdiği top barajdan sekti.

11' Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Tunay sol çaprazdan ceza alanına girip pasını ceza alanına gönderdi. Savunmadan seken topu Adem almak istedi ama son anda savunma yine araya girdi.

10' Bu kez sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direk yakınlarına yapılan ortada Kasımpaşa savunması topu yine uzaklaştırdı.

9' Yine sol kanattan etkili gelişen Galatasaray atağında Yasin'in ceza alanına yerden ortasında savunmanın karşıladığı topa ceza alanı dışından Selçuk çok sert vurdu ama savunmadan seken top kornere gitti.

8' Aynı kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

7' Sol kanattan etkili gelişen Galatasaray atağında Hamit'in pasında Yasin, son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu kornere gönderdi.

6' Bu kez gelişen Kasımpaşa atağında Tunay'ın sol kanatta top bekleyen Babel'e pasında ofsayt bayrağı kalktı.

5' Bir başka Galatasaray atağında rakip savunma arkasına yüksek gönderilen topta Umut için ofsayt bayrağı kalktı.

4' Hamit'in pasında sol kanatta topla buluşan Sneijder, köşe gönderi yakınlarına gitti ve Veysel ile girdiği ikili mücadelede faul bekledi ama Hüseyin Göçek faulü Kasımpaşa'ya verdi.

3' Galatasaray, rakip yarı alana yerleşmiş durumda.

2' Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Veysel, ceza alanına girip orta yapmak yerine kaleye şut çekmeyi tercih etti ama top üstten dışarıya gitti.

1' Mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu sürprizi yaşandı. Geride kalan haftada İstanbul Başakşehir ile yapılan maçın ilk yarısında yaşadığı sakatlık nedeniyle ikinci yarıda oyuna başlayamayan, hafta içi gerçekleştirilen tedavisi sonrası takımla tek antrenmanına ise dün çıkabilen Sabri, Kasımpaşa karşısında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ilk 11'de tercihi oldu. Kulüp sağlık heyetinin oynama şansını düşük gösterdiği Sabri'nin ilk 11'de görev alması sürpriz olarak değerlendirildi.

BURAK YILMAZ YEDEKLER ARASINDA

Sarı-kırmızılı ekipte Burak Yılmaz, Kasımpaşa müsabakasına yedekler arasında başladı. Galatasaray'da sarı kart cezalısı olması nedeniyle İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyen, sakatlığı bulunmasına karşın takımın son 2 çalışmasında yer alan Burak Yılmaz, Kasımpaşa maçının yedekleri arasında yer aldı.

Öte yandan, tedavisi devam eden Semih Kaya ise yine kadroya giremedi.

HAMZAOĞLU'NDAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son oynanan İstanbul Başakşehir karşılaşmasının başlangıç kadrosunda 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

İstanbul Başakşehir maçının 11'inde yer alan isimlerden Koray Günter ile Bruma bu kez yedek soyunurken, yerlerine sarı kart cezasını dolduran Hakan Kadir Balta ile Alex Telles görev yaptı.

YARSUVAT TRİBÜNDE

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Kasımpaşa karşılaşmasını statta takip etti. Yarsuvat, yöneticiler Abdurrahim Albayrak, Ural Aküzüm, İsmail Sarıkaya, Ebru Köksal, Ahmet Tunç Akan , Hasan Murat Atay ve Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ile birlikte Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı protokol tribününde müsabakayı takip etti.

KASIMPAŞA, WOUTERS YÖNETİMİNDE

Geride kalan haftada 2-1 kaybedilen Torku Konyaspor maçının ardından teknik direktör Shota Arveladze'nin istifa etmesi sonrası Kasımpaşa takımının başında Hollandalı teknik adam Jan Wouters yer aldı.

Kasımpaşa'nın altyapı sorumluluğunu üstlenen Wouters, kulübün yeni bir çalıştırıcıyla henüz anlaşmaması nedeniyle Galatasaray karşılaşmasında takımın başında görev yaptı.

ORHAN ŞAM YETİŞMEDİ

Kasımpaşa'da sakatlığı bulunan Orhan Şam, Galatasaray maçına yetiştirilemedi. Gaziantepspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle son 2 lig maçında cezalı olan Orhan, sakatlığının düzelmemesi üzerine sarı-kırmızılı ekibe karşı da forma giyemedi.

VEYSEL SARI ESKİ TAKIMINA KARŞI

Lacivert-beyazlı ekibin kadrosunda yer alan Veysel Sarı, eski takımına karşı ilk 11'de sahaya çıktı. Sezonun ilk yarısını Galatasaray'da geçiren ve ara transfer döneminde Kasımpaşa'ya giden Veysel, bu kez sarı-kırmızılı takımın rakibi olarak sahada yerini aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler