Gazeteciyi canlı yayında vurdular

Brezilya’da gazetecilik yapan Gleydson Carvalho, radyo programında siyasetçilerin karıştığı yolsuzlukları ifşa ederken öldürüldü. Bangladeş’te blogcu Niloy Neel evinde palayla parçalandı.

Yayınlanma: 08.08.2015 - 05:15
Abone Ol google-news
<video:339925>

Brezilya’nın Ceara eyaletinin küçük bir kenti olan Camocim’de gazetecilik yapan Gleydson Carvalho, radyo programında, yerel siyasetçilerin de adının karıştığı bazı yolsuzlukları ifşa ettiği sırada içeri giren silahlı iki kişi tarafından vurularak öldürüldü. Kimliği henüz bilinmeyen saldırganlar kaçtı. Gazetecinin öldürülmesi üzerine halk sokağa dökülerek yetkililerden katillerin bulunmasını istedi. Carvalho, programında farklı partilerden yerel siyasetçilerin karıştığı yolsuzlukları açıkladığından dolayı, Facebook sayfası üzerinden sayısız tehdit alıyordu.

Laik blogcuyu linç ettiler

Bangladeş’te laik görüşleriyle tanınan bir blogcu başkent Dakka’da palalı bir grup tarafından parçalanarak öldürüldü. Evinde saldırıya uğrayan Niloy Neel, bu yıl öldürülen dördüncü laik blogcu oldu. Tüm cinayetlerden radikal İslamcı militanların sorumlu olduğu düşünülüyor. AFP’ye bilgi veren Bangladeş Blogcular ve Aktivistler Ağı’nın sözcüsü, Neel’in militanlar tarafından hedef gösterilen blogcular listesinde olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler