Giresun'a yardım yağıyor

Temmuz ayı içinde 4 kez sel afetinin yaşandığı Giresun, yaraları sarmaya çalışırken bölge belediyeleri başta olmak üzere Türkiye'deki birçok belediye yardım göndermeye devam ediyor.

Yayınlanma: 07.08.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

Sel felaketiyle karşı karşıya kalan Giresun'a yardım yağıyor. Son olarak Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ın gönderdiği gıda yardımını alan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yardım gönderen bütün belediyelere teşekkür etti. Sel afetinin ardından normal yaşama dönmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Aksu, kente 12 saatte temiz su verdiklerini, yol ve istinat duvar yapma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek şöyle dedi:
"Selden sonra yollarımızın yüzde 30'u kullanılamaz hale geldi. Yoğun çalışma ardından bugün yüzde 10 bozuk yolumuz kaldı. Çok büyük ve ciddi bir ekiple çalışıyoruz. Son 60 yılın en büyük sel afeti olmasına rağmen kısa sürede sorunları çözebilmek bizleri mutlu etti. Bu sorunları aşmayı diğer belediyelerin desteği ve bizim kendi çabamızla başardık."

Sel afeti ardından bölge belediyelerinin iş makinesi, diğer bazı belediyelerin de gıda ve diğer yardımları yaptıklarını vurgulayan Başkan Kerim Aksu, son olarak da İzmir'in Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ın gönderdiği 500 gıda paketini aldıklarını bildirdi. Başkan Aksu, şunları söyledi:
"Bu gibi durumlarda siyaset aramamak lazım. Bize bütün partili belediyelerin desteği oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi ilk günden buyana bizim yanımızda çalışmalarımıza destek oluyor. Bunun yanında Kartal, Kadıköy, Sarıyer, Bakırköy, Çankaya, Ordu, Trabzon, Gümüşhane, en son da İzmir Konak Belediyesi yardım gönderdi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın gönderdiği gıda yardımını bu sabah aldık, yarından itibaren selzede vatandaşlarımıza dağıtmaya başlayacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler