Gökçeada Havaalanı açılıyor

''Yasak bölge''de olduğu için uçuşların yapılamadığı Gökçeada Havaalanı, 19 Haziranda sadece ''insani uçuşlar'' için açılacak.

Yayınlanma: 06.06.2010 - 07:50
Abone Ol google-news

Gökçeada Havaalanına, prefabrik bir terminal binası, apron ve giriş-çıkış noktalarının yapımını tamamlayan DHMİ Genel Müdürlüğü, havaalanını 19 Haziranda açmayı planlıyor.
Gökçeada Havaalanında çalışacak DHMİ personelinin görevlendirilmesi konusunda da sona gelindi.

Yetkililer, ''yasak bölge''de olan Gökçeada'da yer alan havaalanının sadece insani uçuşlar için kullanılacağını kaydetti.

Bu arada 1998 yılında yapımına başlanan Gökçeada Havaalanı inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 4 yıl önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 'meydanın geçici kabulü için' İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığından görüş istemişti. İçişleri Bakanlığı, Gökçeada Havaalanına, ulaşım ve turizm açısından meydana terminal binası yapılması ve yapılanmaların bir an önce bitirilmesi yönünde görüş bildirirken, Milli Savunma Bakanlığı ise Montrö Boğazlar Sözleşmesine dayanılarak Bakanlar Kurulunca söz konusu bölgenin ''yasak bölge'' ilan edilmesinden dolayı uçuşların yapılamayacağını belirtmişti. Bakanlıklar arasındaki farklı yaklaşımlardan dolayı o dönemde 65 trilyon lira harcanan Gökçeada Havaalanının pist ve uzantılarının geçici kabulü ve devir işlemleri bir süre gecikme ile tamamlandı.
 

Balıkesir Körfez Havaalanı da açılıyor

İnşaat işleri tamamlanan Balıkesir Körfez Havaalanı 19 Haziranda sivil uçuşlara tekrar açılacak.

1997 yılında hizmete açılan Balıkesir Körfez Havaalanı, Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan pist uzatma ve bin metre karelik küçük terminal binası inşaatı dolayısıyla geçen yıl uçuşlara kapatılmıştı.
Ayrıca, 11 Haziranda Kars Havalimanına yapılacak yeni terminal binasının ve 12 Haziran'da da Iğdır Havaalanının temeli atılacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler