Görev adamlarının takımı: Yunanistan

30 Ağustos'ta başlayacak Dünya Kupası öncesinde, Yunus Aydın B Grubu'nu inceledi.

Yayınlanma: 28.08.2014 - 17:46
Abone Ol google-news

Hırvatistan, Yunanistan ve Arjantin gibi basketbol ülkelerinin bulunduğu B Grubu'nda Yunanistan, takım olma hüviyeti ile dikkat çekiyor.

İşte B Grubu:

Hırvatistan

Hırvatistan’ta birçok tanıdık isim ile karşılaşacağız. Hırvatistan her yıl olduğu gibi iddiali bir kadro ile geliyor ancak madalya şansları bu sene neredeyse imkansız. İspanya ve ABD’nin madalya şanslarına kesin gözü ile bakarsak geriye 1 takım kalıyor madalya alabilecek. Çok genç bir kadro ile şampiyonaya katılmayan Hırvatistan’ın oyun kurucusu tanıdık bir isim Roko Ukic’ti ancak son zamanlarda neredeyse moda haline gelen devşirme ile Lafayette ile anlaştılar. Savunma ve hücumda takımı yönlendirebilen, penetresi sağlam ve saha görüşü çok geniş olan bir isim. Açıkcası devşirebilecekleri en iyi ismi devşirdiler. Oyunu yönetebilen ve pas dağıtımını çok iyi yapan bir guard. Tanıdık isimlerden biri de Fenerbahçe Ülker’den bu yıl Brooklyn Nets’e transfer olan Bogdanovic, Simon ile birlikte takımın dış şut tehditini oluşturacaklar. Anadolu Efes’e bu yıl transfer olan Dario Saric’te takımın 4 numarası konumunda. Uzun süredir Barcelona Regal forması giyen Ante Tomic hücumda çok ama çok önemli bir tehdit. Saric ile nasıl bir uyum yakalayacakları da merak konusu. Tomic’in yedeği de Fenerbahçe Ülker’in pivotu Luka Zoric olacak. Zoric’ten bahsetmek gerekirse bu yıl Fenerbahçe’yi de tehdit eden bir problem olan çok yumuşuk bir pota altı olması. Tomic’ten kalan vakitlerde sıkıntı yaşayabilirler bu konuda. Hırvatistan rol oyuncularından kurulu bir takım ve bizim takımımız gibi savunmaları ağır basıyor. Birebir savunmada etkili olan, hızlı hücumlarda biraz zayıf kalan bir takımlar.

Yunanistan

Spanoulis ve Diamantidis’in artık Milli Takım kadrolarında olmamaları onların madalya şansını iyice düşürmüş durumda. Şu açıdan bize benzeyen bir kadroları var. Net bir yıldızları olmasa da, her oyuncu birbirine rahatça görevi bırakabilecek durumda. Görev adamlarından oluşuyorlar. Birçok kez Türkiye’ye gelmesi konuşulan Calathes takımı yönlendiren isim konumunda. Zizis, Sloukas ve Mantzaris ile oyunu çok rahat yönlendirebilen bir yapıları var. Anadolu Efes’in yeni transferi Vasileiadis’de takımın dış şut işlerini üstleniyor. Papanikalou ve Antetoukoumpo Forvet silahları bu isimler daha çok savunma ağırlıklı oyuncular. Rakibe kolay şut imkanı tanımayan birebir savunmada iyi olan ve savunmada iyi yer almayı başarıyorlar. Kostas Kaimakoglou ve Printezis takımın ağabeyleri durumunda, oyununun 2 alanında aynı dengeyi sağlayamasalar da yıllardır beraber oynamaları çok büyük avantaj. Her an skor tehditi olmayı başarabiliyorlar. Vougioukas’ın performansı Yunanistan için kilit olacaktır bence. Bourousis’in şut menzilinin 3 sayı çizgisine kadar uzanması çok büyük bir artı katıyor. Pota altı oyuncularının hücumu, kısa oyuncuların ise savunması ağır basıyor.

Arjantin

Ellerinde kaliteli bir kadro olsa da bu yıl lider sıkıntısı yaşayacakları kesin.  Ginobili bu yaz turnuva’ya katılmayacağını açıklaması ile madalya planlamalarını alt üst etti. Takımın en büyük eksisi, çok yaşlanmış durumda olmaları. Jenerasyonun yeni adıyla son ‘’DÜNYA KUPASI’’ olabilir. Fiziğine rağmen tempolu oynabilen, savunması ağır basan, ikili oyunları etkili olan Prigioni’ye emanet olacak. Campazzo’nun performansı çok önemli olacak. Prigioni’nin yaşı ve fiziği nedeni ile çok uzun süreler alamayacağını düşünürsek kalan süre zarfında Campozzo’nun özellikle hızlı hücumlarda neler yapacağı çok önemli.  Hermann’da takımın yaşlı isimlerden olmasına karşın hala ciddi bir skor tehditi. Bunun yanında sert savunması da var. Nocioni takımın en yaratıcı oyuncusu diyebiliriz. Yaratacağı pozisyonlar, boş adamı bulması çok önemli olacak. Son yıllarda gerileme içinde olsa da Scola da çok ama çok önemli bir tehdit. Hücum da takımın en güvenebileceği isimlerden biri. Takımın ilk 5’i kuvvetli olmasına rağmen yaştan dolayı çok uzun süre verim vermesi çok zor gözüküyor. Bench olarak da zayıf kaldıkları çok açık. Bu eksiği yenemedikleri sürece hedefledikleri madalya çok ama çok zor gözüküyor.

Porto Riko

Dünya Kupası sürecinde 2 kere karşılaştığımız Porto Riko’nun gruptan çıkması da çok zor gözüküyor. Galatasaray’ın oyun kurucusu Carlos Arroyo liderliğinde olan Porto Riko takımı, Barea ve Vasallo ile birlikte çok ciddi skor tehditi yaratabilirler. Gruptaki her takımı zorlayabilirler ancak ben gruptan çıkma ihtimallerini çok zor görüyorum. Diaz’da çok yetenekli bir uzun ancak çok genç ve tecrübesiz durumda. Gelecek için bir şeyler vaad etsede, şuan için çok önemli bir hücum tehditi oluşturmuyor. Sıkı savunmalara karşı yapabilecekleri çok da fazla bir şey yok.

Senegal ve Filipin

İddiası olmayan iki takım olarak bakmak daha doğru. Bireysel olarak Senegal’de Dieng dikkat çekecektir büyük ihtimalle. Filipinlerde ise Blatche sayesinde basketbola dair güzel bir şeyler görebiliriz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler