''Görkemli Japon Kültürü: Güzellik, Ses ve Ruh''

Türkiye'de 2010'un ''Japon Yılı'' olarak kutlanması dolayısıyla Çorum'da valilik ve belediye tarafından ortaklaşa düzenlenen program kapsamında ''Görkemli Japon Kültürü: Güzellik, Ses ve Ruh'' gösterisi sunuldu.

Yayınlanma: 29.05.2010 - 16:27
Abone Ol google-news

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Kültür Sitesi önünde düzenlenen program öncesi Türkçe olarak misafirleri selamlayarak, Türkiye ile Japonya'nın mesafe olarak birbirine uzak olmasına karşın, kalben çok yakın olduğunu söyledi. Bu etkinlikle ülkeler arasındaki dostluğun daha da artacağına inandığını ifade eden Nobuaki, gösteri yapacak grubun yerel halktan 30 kişiden oluştuğunu ve Japon çiçek düzenleme sanatından örnekler ile davul gösterisi sunacaklarını belirtti. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, günün anısına Büyükelçi Nobuaki'ye plaket ve çiçek verdi.

Gösteri grubu, daha sonra sahneye çıkarak Japon çiçek düzenleme sanatından örnekler sundu. Geleneksel Japon davullarıyla gösteri yapan grup, ''Üsküdar'a Giderken'' şarkısını da seslendirdi. Davullarla çeşitli şovlar yapan grup, gösteri sonunda ayakta alkışlandı.
Gösteriyi Çorum Valisi Mustafa Toprak, AKP Çorum milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı ve Ahmet Aydoğmuş, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile çok sayıda yurttaş izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler