Gözler CHP'de

Anayasa paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyi planlayan CHP'de gözler Köşk'e çevrildi. CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı onaylaması halinde Anayasa Mahkemesi'ne gidecek.

Yayınlanma: 08.05.2010 - 13:27
Abone Ol google-news

Anayasa paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyi planlayan CHP'de gözler Köşk'e çevrildi. CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı onaylaması halinde Anayasa Mahkemesi'ne gidecek. Anayasa değişikliği için Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak başvuru için gerekli 110 imza ise hazır. Meclis'te 97 sandalyesi bulunan CHP'ye, DSP'li 6 milletvekilinin yanı sıra bağımsızlardan da destek gelmesi bekleniyor. CHP'nin hesabına göre, Anayasa Mahkemesi ya yasanın tümünü ya da Anayasa Mahkemesi ile HSYK'nın yapısını düzenleyen iki maddeyi geri gönderecek.
 

CHP'ye göre mahkeme yasayı geri gönderecek

CHP, Anayasa paketini esas ve usul yönünden Anayasa'ya aykırılık nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne götürecek. CHP'li hukukçu kurmaylar Anayasa Mahkemesi'nin paketin tümünü ya da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısını düzenleyen 23. madde ile Anayasa Mahkemesi'nin yapısını düzenleyen 17. maddeyi geri göndereceğini hesap ediyor.
Köşk'ten önümüzdeki hafta içinde karar çıkmasını bekleyen CHP, Cumhurbaşkanı'nın yasayı onayladıktan ve Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra Anayasa Mahkemesi'ne gidecek.
 

"AKP'nin memuru"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün paketi çok fazla bekletmeyeceğine yönelik sözleri ise CHP'de tepki çekti. CHP'nin hukukçu kurmaylarından ve Konya Milletvekili Atilla Kart, "Cumhurun başkanı olmadığını bu beyanıyla göstermiştir. Cumhurbaşkanı AKP'nin bir memuru konumu durumundadır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler