Harp Akademileri yönetmeliğinde değişiklik

Harp Akademileri Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre Kuvvet Harp Akademileri'ne girmek için müracaatta bulunan subayların nitelik değerlendirmelerinde değişiklikler oldu.

Yayınlanma: 08.09.2009 - 08:33
Abone Ol google-news

Harp Akademileri Yönetmeliği'nin, Kuvvet Harp Akademileri'ne giriş başvurularıyla ilgili maddesi değiştirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre, Kuvvet Harp Akademileri'ne girmek için müracaatta bulunan subayların nitelik değerlendirmeleri, ''Harp Okulu mezuniyet derecesi: Yüzde 15'', ''Temel kurs (görev öncesi/ihtisas kursu, uçuş okulu) mezuniyet derecesi: Yüzde 10'', ''Mükafatlar ve cezalar: Yüzde 15, (Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı için yüzde 14)'', ''Sicil notu: Yüzde 60'', ''Komando puanı: Yüzde 1. (Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı personelinden Komando Temel Kursunu başarıyla bitiren subaylara yüzde 0,5 ve Komando İhtisas Kursunu başarıyla bitiren subaylara yüzde 0,5 ilave puan)'' esas alınarak, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Başkanlıkları'nca yapılacak.

Müracaatta bulunan subayların nitelik değerlendirmeleri yapılırken Harp Okulu mezuniyet derecesi yüzde 15 oranında etkili olacak. Harp Okulu mezuniyet derecesi için not, ''Harp Okulu mezuniyet kredi notu ile 2,5 katsayısının çarpımı sonucu bulunacak puan, Harp Okulunu birinci olarak bitirenler 5 puan, Harp Okulunu ikinci olarak bitirenler 4 puan, Harp Okulunu üçüncü olarak bitirenler 3 puan, Harp Okulunu dördüncü olarak bitirenler 2 puan, Harp Okulunu beşinci olarak bitirenler 1 puan'' şeklinde hesaplanacak.

Temel Kurs (görev öncesi/ihtisas kursu, uçuş okulu) mezuniyet derecesi, nitelik değerlendirmesine toplamda yüzde 10 oranında etki edecek. Birden fazla temel veya ihtisas kursuna katılan personelin mezuniyet derecelerinden (Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı personeli için Komando Temel Kursu hariç) en yüksek olanı dikkate alınacak. Temel kurs mezuniyet derecesi, 100 tam not üzerinden alınacak notun 0,1 katsayısının çarpımı sonucunda bulunacak.
 

Mükafat ve cezalar

Sıralı sicil amirleri ve yetkili diğer amirler tarafından verilen mükafatlar ve cezalar, nitelik değerlendirmesine toplamda yüzde 15, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı personeline yüzde 14 oranında etkili olacak. Subayın akademiye girmek için müracaat ettiği tarihte Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nun 3'üncü maddesinde yer alan sicil notu ortalaması nitelik değerlendirilmesine toplamda yüzde altmış 60 oranında etki edecek. Sınava müracaat tarihine kadar olan sicil notlarının ortalaması, sicil tam notunun yüzde 90'ından aşağı olan subaylar değerlendirilmeye tabi tutulmayacak ve giriş sınavlarına iştirak ettirilmeyecek. Sicil notu hesaplanırken sicil tam notu olan 100 sicil notuna, 60 puan verilecek. Bunun altındaki notlar 0.60 ile çarpılacak.

Adayın her bir değerlendirme sonucu aldığı notlar toplanacak ve nitelik değerlendirme notu tespit edilecek. Nitelik değerlendirme notları, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca ''gizli'' gizlilik derecesinde ve ''kişiye özel'' olarak Harp Akademileri Komutanlığına bildirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler