'Hastasının romanını yazan' doktorun davası

Bir hastasının ruhsal rahatsızlığı bulunan annesini tedavi etmeye çalıştığı ve 7 yıl boyunca yaptığı terapilerden elde ettiği bilgileri izinsiz olarak romanında kullanıldığı öne sürülen Prof. Dr. Sabiha Keskin'in yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 28.09.2010 - 13:55
Abone Ol google-news

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Sabiha Keskin, davacı Nermin Akyıldız ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sabiha Keskin, ''Benim hatam sadece müştekiye yakınlık neticesinde çok daha fazla zaman ayırıp tedavi sürecinde normal hekimliğim dışında zaman ayırmamdı. Kendisine bu yakınlığım dolayısıyla bir hata yapmış olabilirim'' dedi.

Müştekiyi iki kez gördüğünü, iddia edildiği gibi terapi bağımlısı yapmış olmasının mümkün olmadığını savunan Keskin, ''Zaten böyle bir şeyi mümkün kılmış olsaydı, dünya çapında bir terapi yöntemi olurdu. Bu da iddiaların geçersizliğini kanıtlamaktadır. Suçsuzum, beraatımı istiyorum'' şeklinde konuştu.

Nermin Akyıldız'ın avukatı Ayşegül Şahin, müvekkilinin hastalığı sebebiyle sağlıklı ifade veremeyeceğini, ifadesinin psikiyatrist huzurunda alınmasını istedi. Mahkemede, Nermin Akyıldız'ın ifadesinin uzman psikiyatrist huzurunda, gelecek celse alınmasına karar verilerek, duruşma ertelendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Sabiha Keskin'in ''olası kastla yaralama ve verileri hukuka aykırı olarak verme'' suçlarından 1,5 yıldan 5,5 yıla kadar hapsi istenmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler