Havaalanı'nda dövülen ve Ersin Korkut sanılan kişi bakın kim çıktı

Ünlü oyuncu Ersin Korkut'un 'vatan haini' denilerek havalimanında saldırıya uğradığı iddiasıyla yayınlanan görüntülerdeki kişinin kim olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 23:32
Abone Ol google-news

Ünlü oyuncu Ersin Korkut olduğu öne sürülen ve “vatan haini” denilerek havalimanında saldırıya uğrayan kişinin videosu sosyal medyada gündem oldu. Korkut ailesi görüntülerdeki kişinin Ersin Korkut olduğu iddiasını yalanladı. Görüntüdeki saldırıya uğrayan kişinin, Ersin Korkut değil, uzun yıllar Rusya’da yaşayan 56 yaşındaki Selahattin Büyüküsta olduğu öğrenildi.

RUSYA’DAN SIĞINMA İSTEDİ

TürkRus’un haberine göre, TC vatandaşı Selahattin Büyükusta “Kürt kökenli olduğu için Türkiye’de baskı gördüğünü, Rusya’dan politik sığınma istediğini” söyleyerek polise başvurmuştu. Ayrıca bu talebinin kabul edilmesi için Başkan Putin’e de mektup yazdığını açıklamıştı.

RUSYA SINIRDIŞI ETTİ

Ancak, yine medyaya yansıyan habere göre, Büyükusta’nın siyasi iltica talebi Rusya tarafından reddedildi. Daha sonra Büyükusta’nın göçmen yasalarını ihlal ettiği saptanarak sınır dışı edildiği öğrenildi.

Sosyal sitelerde “dayak videosu” dolaşan Selahattin Büyükusta’nın, Kazan-İstanbul seferini yapan THY Uçağından çıktıktan sonra, aynı uçakta bulunan ve kendisini Tataristan’dan tanıyan bir Türk vatandaşı tarafından dövüldüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler