Hazinedar'dan Abbasağa yanıtı: Her şeyi halka soramam

Beşiktaş Belediyesi Abbasağa Parkı'nın içinde spor aletlerinin bulunduğu alana çay bahçesi yapmak için bu sabah parka dozer soktu. Halkın tepkisi üzerine dozer parktan çıkmak zorunda kaldı.

Yayınlanma: 07.05.2015 - 14:50
Abone Ol google-news

Beşiktaş Abbasağa Parkı'ndaki spor aletleri söküldü. Dozer parka girdi. Yerine kafe yapılacağını öğrenen mahalleli duruma tepki gösterip parkta beklemeye başladı. Saat 19.00'da parkta toplanmak için çağrı yapıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar: Abbasağa'da çardağı halkımız istedi

Abbasağa Parkı'na dozerler girdi - VİDEO

Abbasağa Parkı'nın giriş kısmındaki spor aletleri dün Beşiktaş Belediyesi ekipleri tarafından söküldü. Bugün iş makinasının parkta çalışma yaptığını gören mahalleliler alana kafe yapılacağını öğrenince çalışma yapan işçilere tepki gösterdi. Yoğun tepki üzerine çalışma yapan işçiler, iş makinasını park içinde bırakıp gittiler. Yurttaşların tepkisi üzerine kepçe akşam  saatlerinde Abbasağa Parkı'ndan çıkarıldı.

Park içinde kafe istemediklerini söyleyen vatandaşlar çalışmanın olduğu yerde beklemeye başladı. Doğma büyüme Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Altıner Kalafat “Bu alan Abbasağa’nın tek yeşillik alanı bizim halkımız gece gündüz burada toplanıyor, burası bizin oturma alanımız. Belediye buraya bir kafe yapmak istiyor. Biz buna karşı çıkıyoruz. Böyle bir şey yapılırsa bir betonlaşma başlayacak parkımızda ve bu yeşil alan telef olup gidecek. Bunu biz kesinlikle istemiyoruz ve karşıyız. Burada spor aletleri vardı. Spor aletlerini dün belediye sökmüş. Halkımız görmüş biz de müdahale etmek için geldik, toplanıyoruz bunu yaptırmayacağız" dedi.

Hazinedar: Her şeyi halka soramam

Tepkiler nedeniyle akşam saatlerinde parka gelen Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar açıklama yaparak projeyi yapacaklarını belirtti. Halk ise tepki gösterdi. Hazinedar, kafeyi Beltaş firmasının işleteceğini söyledi. Hazinedar "Her iş için halka sorarsam hiçbir iş yapamam" dedi.

Hazinedar'ın sözleri nedeniyle tepkiler daha da arttı. Tepkiler nedeniyle parktan ayrılmak zorunda kalan Hazinedar oylama yapacağını belirterek bunun neticesinde projeyi yapıp yapmayacaklarına karar vereceklerini söyledi. Hazinedar, parktan ayrılırkan yuh sesleri yükseldi.

 

 



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon