İDO, yaz tarifesine geçiyor

İDO, yaz tarifesine 15 Haziran'da geçiyor. Yeni tarife, 15 Haziran-23 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak. Yolcular, yeni yaz tarifesini iskelelerdeki gişelerin yanı sıra ''www.ido.com.tr'' adresinden öğrenebilecek.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 11:48
Abone Ol google-news

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) 15 Haziran'da 2009 yaz tarifesine geçecek.
İDO'dan yapılan açıklamaya göre, yaz mevsiminin yoğunluğu, ramazan ayı, okulların açılış ve kapanış tarihleri dikkate alınarak düzenlenen yeni tarife, 15 Haziran-23 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak.

Yaz tarifesinde, iç hatlardaki deniz otobüsü, feribot ve vapur seferleri arttırılırken, dış hatlarda yer alan Marmara'nın sayfiye bölgelerine dönük ek seferlerle yolculara alternatif ulaşım imkanları sunulacak.

Tarifeyle yaz döneminde yoğunlaşan Pendik-Yalova, Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Bandırma hatlarında deniz otobüsü ve hızlı feribot sefer sayıları, özellikle yoğunluğun en üst seviyede olduğu 15 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında karşılıklı hatlarda 450 sefere çıkarılacak.

Yaz tarifesi öncesinde yolcu talebine bağlı gerçekleşen ek seferler ile güçlendirilen Bostancı–Yenikapı-Marmara Adası–Avşa hattındaki seferler de düzenli tarife kapsamına alınacak. Yaz tarifesiyle Bostancı-Yenikapı-Marmara Adası-Avşa seferleri cumartesi ve pazar günleri saat 11.15'te, Avşa-Marmara Adası-Yenikapı Bostancı seferleri ise Cumartesi günü saat 08.00'de, Pazar günleri ise saat 17.30'da düzenli yapılacak.
Ayrıca 1 Temmuz-23 Ağustos tarihlerinde Marmara Adası ve Avşa'ya yapılacak deniz otobüsü seferleri (Cuma günleri gidiş 6 sefer ve Pazar günleri dönüş 6 sefer olmak üzere) arttırılacak.

Yolculardan gelen talepleri boğaz hattı seferlerinde de dikkate alan İDO, Beşiktaş hattı üzerinden yapılan Çengelköy, Beylerbeyi, Kuzguncuk güzergahını kapsayan mevcut boğaz motor/vapur seferlerinde, Kabataş İskelesi'ne de uğrayacak.

Yaz tarifesinde yeni Kadıköy İskelesi'nden yapılan Eminönü ve Karaköy sefer sayıları da artırılarak, 11.00-17.00 saatleri arasında 10'ar dakika aralıklarla gerçekleştirilecek.
Her yaz döneminde olduğu gibi Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı seferlerinin güzergahı tatil beldesi Poyraz'a kadar uzatılırken Kartal-Yalova ve Bostancı-Yalova hattındaki deniz otobüsü sefer saatleri de yolcu talebine bağlı olarak arttırılacak.
İDO, şehir hatlarının tümünde gerçekleştirdiği toplam vapur seferlerinin yüzde 30'unu, Adalar hattında 197 sefer olarak gerçekleştirecek. Adalara pazar günleri ek seferlerle 250'nin üzerinde sefer yapılacak.

Biletler internetten alınabilecek

Yolcular, yeni yaz tarifesini iskelelerdeki gişelerin yanı sıra ''www.ido.com.tr'' adresinden öğrenebilecek.

Geçen yıl bilet işlemlerinin yüzde 40'ını interaktif (internet, call center) gerçekleştiren İDO, bu yıl da yolcularına terminalde zaman kaybetmeden işlemlerini yapabilecekleri gelişmiş bir teknik altyapı sunuyor.

Web üzerinden satın alınan biletler, terminallerde bulunan İDOMATİK'ler sayesinde gişede bekleme yapılmadan basılabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler