İDSO sezonu Alexander Rahbari ile kapattı

İstanbul Senfoni Orkestrası (İDSO) sezonu 25 Mayıs Cumartesi akşamı 11 yıl aradan sonra tekrar İDSO’yu yöneten şef Alexander Rahbari yönetiminde Lütfi Kırdar’da verdiği konserle kapattı.

Yayınlanma: 26.05.2019 - 23:35
Abone Ol google-news

Konserin solistleri Meksikalı genç soprano Karen Gardeazabal ve dünya opera sahnelerindeki temsilcilerimizden basbariton Burak Bilgili idi. Konser öncesinde İDSO Müdürü ve flüt sanatçısı Bülent Evcil, destekleri sayesinde orkestrayı dünyaya tanıtan, profesyonel turne teklifleri kazandıran değerli şef ve solistleri getirebildikleri, Denizbank’a teşekkür etti. Bu turnelerde Türkiye’nin tanıtımının en yüksek düzeyde yapıldığını ifade eden Evcil, Denizbank adına Kültür Sanat Yöneticisi Perihan Yücel’e armağan sundu. Yücel, “İDSO’ya destek gurur duyduğumuz bir projedir” diyerek genel müdürleri Hakan Ateş’in sevgi, saygı ve selamlarını iletti, desteğin devam edeceğini söyledi.
Orkestranın çaldığı L. Delibes’in “Coppelia Vals”i ile başlayan konserde Gardeazabal, Lakme Operası’ndan “Ou va la jeune Hindoue?”, Bilgili ise, G. Bizet’nin Carmen operasından “Votre toast” aryalarını söylediler. Şancıların G. Rossini’nin “Italya’da bir Türk” operasından “Bella in İtalia” Fiorella ile Selim ve G. Donizetti’nin “Aşk İksiri” operasından “Quanto Amore” Adina ile Dulcamara düetleri sesleri kadar sahnelerinin de gücüyle büyük alkış aldı.

İkinci bölümde, orkestra C. Saint-Saens’ın “The Bacchanale”; M. Ravel’in “Bolero” eserlerini seslendirdi. İstanbul’u ve 45 yıllık şeflik hayatının 15 yılını geçirdiği İDSO’yu çok sevdiğini söyleyen Rahbari, birlikte vermekten çok mutlu olduğu konseri, Glinka’nın Russian ve Ludmilla Opera Uvertürü” ve Lehar’in Şen Dul Opereti’nden “Lippen Schweigen” ile bitirdi.

Rahbari ile ilk kez konser yapan Bilgili, “Büyük müzisyen, operadan da anlayan iyi bir şef. Yaşına rağmen enerjisi çok yüksek, konser öncesinde de ilgili, pozitif, yetenekten anlayan ilginç bir şef” diyerek onun yönetiminde ve ülkesinde söylemekten mutlu olduğunu ifade etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler