İlayda ihbarı yine yalan çıktı

izmir’de çeşitli suçlardan cezaevinde tutuklu bulunan bir kişi, 2006 yılında Buca’da kaybolan İlayda Taşçı’yı iki arkadaşı ile birlikte kaçırdıklarını, küçük kızın ise Adana’da olduğunu mektup yazarak savcılığa ihbar etti. Tutuklunun ihbarını değerlendiren savcılık, jandarma ekipleri aracılığıyla evde bulunan genç kızdan DNA örneği aldırdı. Adli Tıp Kurumu’na gönderilen örnekler baba Saim Taşçı’nın DNA örnekleriyle karşılaştırıldı. Test sonuçları eşleşmedi ve genç kızın kaybolan İlayda Taşçı olmadığı ve tutuklunun yalan söylediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 02.01.2020 - 19:15
İlayda ihbarı yine yalan çıktı
Abone Ol google-news

İzmir’in Buca ilçesinde oturan Saim-Bedriye Taşçı çifti, 2006 tarihinde Kaynaklar bölgesinde ormanlık alana piknik yapmak için gitti. Eve dönmeye hazırlanan Taşçı ailesi, 5 yaşında olan kızları İlayda’yı bulamadı. Jandarma, AFAD ve arama köpekleri aradı, ancak ipucuna rastlanılmadı. İlayda’nın oyun oynadığı kuzeni, tanımadığı bir kişi tarafından küçük kızın otomobile zorla bindirildiğini iddia etti. Güvenlik kameraları ile bölgede bulunan 12 bin 120 kişinin cep telefonlarının kayıtlarını incelendi. Jandarma, yüzlerce ihbarı değerlendirdi, binlerce kişiyi sorguladı, ancak yıllarca süren araştırmalardan sonuç alınamadı. Gözü yaşlı aile, yıllarca kızlarından gelecek bir haberi beklerken, Buca cezaevinde tutuklu bulunan bir kişi İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na mektup yazarak 2006 yılında Buca’da kaybolan İlayda Taşçı’yı iki arkadaşı ile birlikte kaçırdıklarını iddia edip, Adana’da olduğunu yazdı. Savcılık talimatıyla kurulan özel ekip, Adana’da bulunan adrese giden jandarma, evde bulunan 17 yaşlarında olan kız ve annesinin ifadelerini aldı. Anne ve kız çelişkili ifade verince, savcılık talimatıyla genç kızdan DNA örnekleri alındı. Kayıp kız İlayda Taşçı’nın babası Saim Taşçı’dan da DNA alınarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Ailesi yine üzüldü

Savcılık talimatıyla yapılan DNA testi sonuçları önceki gün Adli Tıp Kurumu’ndan geldi. Test sonuçlarında 17 yaşındaki genç kızdan alınan DNA örneği ile kayıp İlayda Taşçı’nın babası Saim Taşçı’dan alınan DNA örneği eşleşmedi. İhbar mektubunda belirtilen kızın İlayda olmadığı da kesinleşmiş oldu. Savcılık, ihbar mektubunu gönderen tutuklu hakkında “yalan beyanda bulunmak suçundan” dava açtı. Sürekli gelen ihbarlardan bıktıklarını belirten baba Saim Taşçı, “Yıllardır kızımızı arıyoruz. İhbarların doğru olacağına inanıyor ve umutla gidiyoruz. Her defasında hayal kırıklığı yaşıyorum. Cezaevinden gelen mektuptaki ihbar için de umutluydum ama yine de şüphelerim vardı. Gelen sonuçlarda DNA eşleşmedi. Yine kandırıldık, yine umutlarımızla oynandı. Her defasında üzülen biz oluyoruz. Kendi çıkarları için benim kızımı kullandılar. Kocasından intikam almak isteyen, iş ortağından kurtulmak isteyen ve bizden para almak isteyenler hep bizle uğraşıyor. Ama biz yine kızımızın yaşadığına ve bir gün kavuşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yalan ihbarlar...

  • PKK’ye yardım ve yataklık suçundan sabıkalı M.C. aileyi arayarak 100 bin TL para istedi. Yapılan araştırmada, İlayda’nın yerini bilmediği ortaya çıktı.
  • Bir kadın kendisine şiddet uygulayan kocasının cezaevinden çıkmaması için, kocasının İlayda’yı kaçırdığı yönünde ihbarda bulundu. İncelemede, kocasına iftira attığı belirlendi.
  • Çalıntı otomobille yakalanan M.A.A. ifadesinde, İlayda’yı Yenişehir semtinde bir aileye sattıklarını söyledi. Soruşturmada zanlının yalan söylediği tespit edildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler