İstanbul’da bayram namazı kılan IŞİD’den Türkiye’ye tehdit: Aklınızı başınıza alın

IŞİD’e yakınlığıyla bilinen bazı yayın organlarının çağrısıyla geçen sene olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da toplu bayram namazı kılındı. Cihat çağrısı tekrarlanan ‘bayramlaşma etkinliğinde‘, Türkiye’ye ‘Aklınızı başınıza alın‘ uyarısı yapıldı.

Yayınlanma: 18.07.2015 - 13:50
Abone Ol google-news



IŞİD sempatizanları geçen yıl olduğu gibi bu bayramda da İstanbul Ömerli’deki piknik alanında toplu namaz kıldı. IŞİD’in Türkiye’deki önemli isimlerinden olduğu öne sürülen ‘Ebu Hanzala‘ kod adlı Halis Bayancuk, namazı kıldırdıktan sonra bir de konuşma yaptı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinlikte, cihat ve şeriat çağrısı yapan Bayancuk, Fethullah Gülen Cemaati’ne ve hükümete yüklendi. Cemaatin 10 sene boyunca kendilerine zulmettiğini belirten Bayuncuk, “Bizim omzumuza basıp yükselenler şimdi hapiste ağlıyorlar” dedi.

Cemaatle birlikte hükümeti de sert bir dille eleştiren Bayuncuk, “Bize zulmetmeye devam ederseniz Allah, sizin bize yaptığınızı başkasının eliyle size yapacaktır. Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın” dedi.
Silahlarımız, bombalarımız, eylem planlarımız yok

“Sizi kendisiyle korkutacağımız silahlarımız, bombalarımız, eylem planlarımız yok” diyen Bayuncuk, “Ama sizi kendisiyle korkutacağımız Allah var” ifadelerini kullandı.

Kaosdan, kavgadan, gürültüden yana olmadıklarını iddia eden Hali Bayuncuk, kimseyi silah zoruyla davet etmediklerini, kimsenin düşüncelerini başlarına silah dayayarak değiştirmeye çalışmadıklarını savundu.

Bayuncuk, Türkiye’de IŞİD yapılanmasına yönelik operasyonları kastederek son 10 yılda ‘paralel‘cilerin kendileri hakkında açtığı dosyaları yeniden gündeme getiren hükümetin ‘aynı yanlışa‘ düştüğünü, ancak kimseden korkularının olmadığını söyledi.

İstanbul’u da alacağız inşallah

Halis Bayancuk’un ismi Türkiye’deki El Kaide operasyonlarına gündeme gelmişti. Önce 2008’de, sonra 2011’de ardından da 2014’te olmak üzere üç kez hapse giren Bayuncuk, ilk ikisinde ‘El Kaide Türkiye liderliği’, son operasyonda ise ‘IŞİD Türkiye liderliği’ gerekçesiyle tutuklanmış ve toplam dört yıl hapiste kalmıştı. Hakkında açılan davaların devam ettiği Bayuncuk, kendisini ‘İslam Davetçisi’ olarak tanımlıyor.

Geçen yıl Ocak ayında Van merkezli olarak altı ilde yapılan operasyonda, Halis Bayuncuk’un IŞİD?hücrelerinin lideri olduğu iddia edilmiş ve kendisinin “Suriye’nin fethedilmesinden sonra sıra Türkiye’ye gelecek. İstanbul’u da alacağız inşallah” dediği kayıtları ortaya çıkmıştı. (Diken)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon