İstanbul'un en büyük botanik kent parkı Bakırköy'de açılacak

Bakırköy Belediyesi'nin inşa ettiği, İstanbul'un en büyük botanik parkı Mayıs ayı sonunda açılacak.

Yayınlanma: 08.05.2013 - 09:57
Abone Ol google-news

Bakırköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, içinde doğal gölet, gezi ve dinlenme, çocuk oyun alanı, botanik ve tematik bahçeler, restaurant, kafeterya, piknik alanları bulunacak olan park, Mayıs ayının sonunda hizmet vermeye başlayacak.

Bakırköy Botanik Kent Parkı'nda 48 bin 710 metrekare yeşil alan, 9 bin 30 metrekare tematik park, gül, lavanta, şifalı bitkiler ve renk temalı bahçeler, 1.890 metrekare çocuk oyun alanı, 1.520 metrekarelik doğal piknik alanı, 1.090 metrekarelik restaurant, 5.222 metrekare doğal göl bulunacak. Doğal göl, içerisine atılacak bakteriler yardımıyla biyolojik yollardan temizlenecek.
Bakırköy Belediyesi Botanik Kent Parkı 24 saat güvenlik tarafından kontrol edilecek. Kentleşme nedeniyle mevsimlerin bitkiler ve ağaçlar üzerinde yarattığı etkiye yeterince tanık olamayan vatandaşlar için, bu park ağaç ve bitki türlerini tanıma ve her mevsim gözlemleme imkanı verecek. İstanbul'un, göçmen kuşların geçiş yolu üzerinde bulunmasını da hesaplayan proje uzmanları, bazı kuş türlerinin konaklamak için parka geleceğini de ifade etti. Ayrıca çocuklar ve gençler doğanın dönüşümüne de tanıklık edecek.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen parkla ilgili, ''Eğer Bakırköy Belediyesi olarak, bu 96 bin metrekarelik araziyi imara açmış olsaydık, en az 2 milyar dolar belediyeye gelir aktarılabilecekti. Fakat burayı yurttaşlarımıza kazandırmayı tercih ettik'' dedi.

Başkan Erzen şu an sahada 100 civarında işçi çalıştığını da belirterek, ''Botanik parkın alt yapı inşaatı epey zamanımızı aldı. Artık üst yapı işleri için yaklaşık 100 kişilik ekip çalışıyor. Önümüzdeki günlerde çalışan sayısı da artacak. Mayıs ayının sonunda İstanbul'un en büyük botanik parkını İstanbullular'ın hizmetine sunacağız'' şeklinde konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler