İstanbul'un kokusu ne olmalı?

Başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, plan ve projelerini yurttaşların tepkisini ölçerek şekillendiriyor. Bunun son örneğini "İstanbul nasıl kokmalı?" anketiyle ortaya koydu.

Yayınlanma: 21.01.2020 - 14:37
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yurttaşlara İstanbul'da en çok duymak istedikleri kokuyu sordu. Dört seçenekli ankete İstanbulluların ilgisi büyük oldu. Kısa sürede 10 bini aşkın kişi oylama yaptı. 

“İstanbul sokaklarında en çok kokusunu duymak istediğiniz bitki hangisidir?” konulu anket, bugün İstanbul Ağaç ve Peyzaj’ın Twitter hesabından başlatıldı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdeği ankete katılım sayısı an itibariyle 11.237 kişi. Anket seçenekeri arasında ise Hanımeli, Ihlamur, Defne ve Mimoza ağaçları yer alıyor. Ihlamur %45.7 oranı ile öndeyken Hanımeli %29.6, Mimoza, %12.7, Defne ise %12.1 oranına sahip. Anketin sonucu yarın 10 buçukta belli olacak.

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı´na bağlı olarak; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı iştiraklerin katılımıyla kurulmuş olan İstanbul Ağaç Peyzaj, Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş, 1997 yılından beri İstanbul'a yeşil alanlar kazandırılması için nitelikli bitkilerin teminine ve peyzaj uygulamaları üzerine çalışıyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler