İzmir ile New York kardeş şehir oluyor

ABD'nin New York kentinde bulunan İzmir Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz ile iki belediyenin kardeş şehir olması için her konuda anlaşma sağladıklarını, resmi imza töreninin 15 Kasım'da İzmir'de gerçekleştileceğini söyledi.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 07:10
Abone Ol google-news

New York Brooklyn Belediyesi ile İzmir Konak Belediyesi kardeş şehir oluyor. İzmir Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, New York Brooklyn Belediye Başkanı Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz'i makamında ziyaret etti. TADF Başkanı Kaya Boztepe ve TADF Direktörü Yusuf Sami Özçayır'ın da de katıldığı ziyaretin ardından başkan Tartan, New York Brooklyn ve İzmir Konak belediyelerinin kardeş şehir anlaşması ve bu çerçevede gerçekleştirecekleri karşılıklı işbirliği konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Brooklyn Belediye Başkanı Markowitz'in, İzmir Konak ve New York Brooklyn Belediyeleri arasında imzalanacak kardeş şehir anlaşmasını imzalamak için 13 Kasım'da İzmir'de geleceği ve anlaşmanın 15 Kasım'da düzenlenecek törenle iki başkan tarafından imzalanacağı öğrenildi.

Tartan, İzmir ve New York şehirlerinde hizmet veren iki belediyenin kardeş şehir olmak için anlaşmaya varmasının önemini belirterek "Markowitz ile imzalayacağımız kardeş şehir anlaşması, başta İzmir ve Türkiye'nin tanıtımı açısından çok faydalı olacak. Yapılacak karşılıklı işbirliği ve çeşitli etkinliklerle İzmir ve Türkiye'nin ABD'de çok olumlu bir şekilde reklam ve tanıtımı yapılacak. İki Belediye arasında imzalanacak protokol sonrasında, İzmir ve Ege bölgesini, ve Türkiye'mizi ABD'de en iyi şekilde tanıtmaya amaçlıyoruz. İzmir'in, kültür, sağlık, sanat ve turizm gibi zenginlikle dolu değerlerini Amerikalı turistlere tanıtıp, Türkiye'nin tanıtımını en iyi şekilde yapacağız" dedi.

Tartan, İzmir'in, çağdaş Türkiye'nin ABD'de tanıtımı için önemli bir rol alacağını belirterek, "New York ve İzmir'in sahip oldukları zenginliklerle çok önemli şehirler, bu işbirliği çerçevesinde Türkiye ve ABD arasında iyi ilişkileri geliştirmek için de elimizden geleni karşılıklı olarak yapmaya karar verdik, iki şehrin iki önemli belediyesinin kardeş şehir olmasıyla birlikte bizde Türkiye'nin ABD'deki pozitif lobi çalışmaları için aktif rol alacağız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler