Kamu Sen MHP'den destek istedi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret eden Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetle oturacağı toplu görüşme için MHP'den destek istedi.

Yayınlanma: 10.08.2009 - 12:51
Abone Ol google-news

Hükümetle toplu görüşme masasına oturacak olan Kamu-Sen, MHP'den destek istedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hükümete "ırkçı açılım yerine gelin memur açılımı yapın" diye seslendi. Kamu Sen Genel Bircan Akyıldız, hükümetle oturacakları toplu görüşme masasında dile getirecekleri taleplerin makul ve mantıklı olacağını söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyet, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı Meclis'te ziyaret etti. 15 Ağustos'ta hükümetle toplu görüşme masasına oturacaklarını hatırlatan Akyıldız, ülke gerçeklerini göz ardı etmeden, makul taleplerde bulunacaklarını söyledi. 2008 yılı toplu sözleşmesinde 23 maddelik bir mutabakat imzaladıklarını, hükümetin bugüne kadar mutabakatta yer alan maddelerin 15'ini yerine getirmediğini kaydeden Akyıldız, bu yıl ki toplu sözleşme görüşmelerinde bu konuyu da dile getireceklerini söyledi. Toplu görüşme masasında taleplerinin mantıklı ve makul olacağını, ülke gerçeklerini göz ardı etmeyeceklerini söyleyen Akyıldız, hükümetten istedikleri tek şeyin de görüşme masasına samimiyetle gelmeleri olduğunu söyledi. Ekonomik krizi de değerlendiren Akyıldız, ''Krizin çözümü, teşhisin iyi yapılmasına bağlı. Krizin aşılması, talebin artırılmasıyla çözülecektir. Hükümet, talep artırıcı tedbir almamıştır. Kamu çalışanlarının ücretlerinin artırılmasında ekstra ücret yerine, bugüne kayıpların telefi edilmesini talep edeceğiz. Taleplerimiz ülke gerçeklerinden uzak olmayacak, makul ve mantık sınırını aşmayacaktır'' diye konuştu. Bazı bakanların, krizin, her ayın 15'inde maaş alan memur ve işçiyi etkilemediğini söylediğini belirten Akyıldız, ''Bakanların bu açıklamaları kamu çalışanlarını üzmektedir. Çalışanlara haksızlık etmektedirler. Siyasi iradeyi duyarlı olmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.

'Irkçı açılım yerine memur açılımı yapın'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise son 7 yıldır hükümetin ekonomik terörü nedeniyle, 1.5 milyon kişinin işsiz kaldığını, esnafın kepenk kapattığını, vatandaşın borcunu ödeyemez hale geldiğini söyledi. Toplumda ekonomik terörden nasibini almayan kimse kalmadığını belirten Vural, hükümetin sendikalar arasındaki rekabete müdahale etmesini kınadığını kaydetti. Hükümeti, 'sendikalara, sendika temsilcilerine şantaj ve baskı' yaptığını savunan Vural, "Burası parti devleti değil, Baas rejimi değil. Devlet memurlarını, parti memuruna dönüştürecek projeden vazgeçin'' dedi.

Kamu Sen'in mantıklı ve makul taleplerde bulunacak olmasını desteklerini belirten Vural, "Kamu Sen'in bu tavrı umarım başbakana ibret olur. Ana, baba uçağı yetmemiş, şimdi dana uçağı... Başbakan ilçe kongrelerine bile uçakla gidiyor. 20 bin dolarlık konut kiralarını millete ödettiriyor. Millet, iş, aş bulamıyor, siz sırça köşklerinizde yan gelip yatıyorsunuz. Ülke insanı, açlıkla, yoksullukla can çekişiyor adeta. Bu milleti 36 etnik kimliğe paylaştırdılar. Bu tür etnik kimlik, ırkçı açılım yerine, gelin ekonomik refahı artırmak için kamu açılımı yapın. Memur açılımı yapın. Bu milletin ekmeğini bölüştürdüler, şimdi de kimliğini bölüştürüyorlar. Bu daha büyük sıkıntılara yol açacaktır''diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon