Karşı'nın sahibinin iddialarını anında kendi sesinden yalanladılar

Kapatılan Karşı Gazetesi’nin patronu Turan Ababey, hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber’de Deşifre programına katıldı. Ababey'in iddiaları sonrasında Gazetenin genel yayın yönetmeni Eren Erdem ise Turan Ababey’in iddialarını belgeleriyle çürüttü.

Yayınlanma: 17.01.2015 - 09:58
Abone Ol google-news

Kapatılan Karşı Gazetesi’nin eski patronu Turan Ababey, hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber’de Deşifre programına katıldı.

Ababey, ABD Büyükelçiliği yetkililerinin kendisine para teklif ettiğini öne sürdü. İddialarını sürdüren Ababey, gazetenin haberlerini Cemaat tarafından kendilerine servis edildiğini iddia etti.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Eren Erdem ve gazete yönetimi hakkında iddialarda bulunan Ababey, CHP Milletvekili Ali Özgündüz’ün kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün “seçimleri kazanmaları halinde kendilerinin bir yerlere getireceğini” iddia etti.

Ababey, “Tapeler cemaatin bir şirketinden geliyordu. MİT Tırlarıyla ilgili görüntüler ilk bize geliyordu. Soruşturmalar, kasetler her şey geliyordu. Bütün tapeler cemaatin bir şirketine geliyordu oradan da bize geliyordu” iddiasında bulundu. 

"TARAF, KAĞITLARIMIZI GASP ETTİ"

Ababey’in iddiaları bununla da sınırlı değil.  Gazetenin Taraf gazetesi matbaasında basılmasına ilişkin ise Taraf gazetesi sahibi Başar Arslan’ın gazete kağıtlarının gasp edildiğini söyledi. "TIR dolusu kağıdımı Taraf Gazetesi zimmetime geçirdi" diyem Ababey,Taraf’a dava açıldığını da söyledi.

Ancak Taraf gazetesi avukatları böyle bir davanın olmadığını söylerken, Turan Ababey’in kendilerine borcu olduğunu kaydetti. Gazetenin avukatları iddiaların doğru olmadığını ifade ederken, icra davası açtıklarını belirtti.

Ababey, "Sıkıştığım zaman gazeteyi Zaman gazetesi basıyordu" diye de öne sürdü.

CUMHURBAŞKANINDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Turan Ababey, programın sonunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da özür dileyebileceğini söyledi. Tehdit edildiğin isöyleyen Ababey, "Ölürsem mezar taşıma adımı yazmasınlar katili Pensilvanya yazsınlar" ifadelerini kullandı.

EREN ERDEM’DEN YANITLAR

Gazetenin genel yayın yönetmeni Eren Erdem ise Turan Ababey’in iddialarını belgeleriyle çürüttü.

Eren Erdem’in açıklamaları şöyle:

İŞTE KARŞI'NIN SAHİBİNİN EREN ERDEM İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN TAMAMI- TIKLAYINIZ

İŞTE KENDİ SESİNDEN ABABEY'İN SÖYLEDİKLERİ

Ababey, Emre Erciş ile yaptığı konuşmada havuz medyasının kendisine açık çek verdiğini söylüyor. Ababey havuz medyası haricinde birçok gazetenin de kendisiyle irtibata geçtiğini ifade ediyor. Erciş'i bunları yazmaması konusunda da uyaran Ababey, "Sakın yazma inkar ederim" ifadelerini kullanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler