Kas Hastalıkları Derneği 42. yılını kutladı

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) kuruluşunun 42. yılını önceki akşam Beşiktaş’taki Antik Palace’ta düzenlenen etkinlikle kutladı. Avcılar Belediye Başkanı avukat Turan Hançerli, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, dernek gönüllüleri, destekçileri ve çok sayıda kas hastasının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, derneğin kuruluşundan bugüne dek gerçekleştirilen faaliyetler ve planlanan projeler hakkında bilgiler verildi.

Yayınlanma: 26.02.2020 - 10:41
Kas Hastalıkları Derneği 42. yılını kutladı
Abone Ol google-news

KASDER Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, yaklaşık 60 yıl önce kas hastalıklarına ilgi duyduğunu belirterek, “Biliyorsunuz ki kas hastalıklarının tedavisi yok, bunlar genetik hastalıklardır. Ben 90 yaşındayım, yarın öbür gün Allah’ın huzuruna çıktığımda 2 soru soracağım. Biri, ‘Alah’ım, bu çocukların bu hücrelerinin içine bu genleri neden koydun?’İkincisi ise ‘Bir Atatürk yolladın, ondan sonra bizi memnun eden, mutlu eden bir tane adam neden yollamadın?’ iye hesap soracağım” dedi. Türkiye’nin en büyük yoksunluğunun aydınlanma olduğunu vurgulayan Özdemir “Aydınlanmayı bir türlü yaşayamadı. Bundan 57 sene önce ilk defa Avrupa’ya çıktım. Bir Avrupalı bana ‘Avicenna’yı okudunuz mu?‘ diye sordu.

‘Avicenna kim? diye düşündüm. İbni Sina olduğunu bilmiyordum. Tanıdığım tüm Avrupalı arkadaşlarım İbni Sina’yı, İbni Rüşd’ü, Farabi’yi okumuştu. Düşünebiliyor musunuz Avrupalılar İslam filozoflarını okuyor, ama bizim İslam dünyası bundan habersiz. Biz ise tedavisi olmayan hastalıklarla yaşayan onbinlerce insanı yanlış tedavi yöntemlerine yönlendiriyoruz. Umut tacirliği yapıyoruz. Televizyona çıkan ilahiyatçıların bazıları tedavisi olmayan hastalığın üzerinden hastalara koca-karı yöntemleri öneriyor. Ülkemizde çok fazla sahte ilaç veren doktor ve profesör var. Bunlara rağmen KASDER olarak bütün gücümüzle insanları aydınlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ise toplumda hastalara ve hastalıklara yönelik bilinçlenme çalışması yapılması gerektiğini dile getirerek, “Biliyosunuz Türkiye’nin en önemli sanayicileriden biri Suna Kıraç’tı. O da ileriki yaşlarında kas hastalığına yakalandı. Ne yazık ki çok kötü bir hastalık. Bu tür hastalıklarla mücadele eden insanlara da  hocamın da söylediği gibi sahte ilaçlar satılıyor” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler