Kısa film ‘Hastabakıcı’ Barselona’da yarışıyor

Soner Sert’in senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yaptığı, Sonya Dicle Akbaş, Aysan Sümercan ve Elena Ünaldı’nın oynadığı kısa film “Hastabakıcı”, 15-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 15. Barselona İnsan Hakları Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma Bölümü’nde yarışıyor.

Yayınlanma: 29.10.2018 - 22:38
Abone Ol google-news


Birçok festivalden ödüllerle dönen “Hastabakıcı” Rusya’dan Türkiye’ye göç eden, 20’li yaşlarının sonundaki Anna’nın başından geçenlere odaklanıyor. Geçimini yatalak hastalara bakarak sağlayan Anna beklenmedik bir gelişme sonucu iş değiştirmeye karar verir. Artık Anna için işler gittikçe zorlaşacaktır.

Pek çok sinema, belgesel ve dizi film setinde çalışan Sert’in; Emin Alper, Tolga Karaçelik, Ezel Akay, Deniz Akçay, Hüseyin Karabey ve Seren Yüce gibi yönetmenlerin, ilk filmlerinin teorik ve pratik yönlerini anlattığı röportajlarından oluşan, Film Çekmek – Yönetmenler İlk Filmlerini Anlatıyor isimli kitabı 2018 Mart’ında h2o Kitap’tan çıktı. Dokuz öyküden oluşan, ilk öykü kitabı Duvar ise 2018 Mayıs’ında İthaki Yayınları’ndan çıktı. Pek çok mecrada yazı yazmaya devam eden Sert, şu günlerde ilk uzun metraj filmine hazırlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler