KOÇ, Bodrum’a müze hastane açtı

Koç Holding’in sağlık alanındaki dördüncü merkezi Bodrum Amerikan Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Yayınlanma: 14.07.2019 - 22:36
Abone Ol google-news

ANKA Ajansı’nın kurucularından, Altan Öymen’in kardeşi gazeteci Örsan Öymen, 22 Temmuz 1987’de, daha 49 yaşındayken tatil yaptığı Bodrum’da geçirdiği bir kalp krizi sonrası, yeterli sağlık müdahalesi yapılamadığı için hayatını kaybetmişti. O günden bu yana Bodrum, çok gelişti, bağlı olduğu Muğla ilinden büyük bir ilçe oldu. Fakat yapılan onlarca sitenin, açılan eğlence yeri, otelin yüzde biri kadar hastane açılmadı.

Bu ihtiyaca nitelik olarak cevap verecek Bodrum Amerikan Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Koç Holding Şeref Başkanı ve Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç da “Amerikan Hastanesi’ne gelen hastalarımız, beni arayarak, neden Bodrum’da değilsiniz diye sitem ediyordu. Bu talepleri 3 yıl önce hastane yönetimimiz ile paylaştım. Sıfırdan bir hastane yapmak yerine, Bodrum’un kalbinde, Bodrumlunun benimsediği bir hastaneyi almayı tercih ettik. Bir buçuk yıl önce 20 yıllık Özel Bodrum Hastanesi’nin tüm altyapısını yeniledik. Ancak inşa sırasında geç Roma Dönemi’ne ait çok güzel mozaikler çıkınca, bir buçuk yıllık bir gecikme oldu. Ama böylece belki de dünyanın ilk müze konseptli hastanesi ortaya çıktı” dedi.

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Sağlık Kuruluşları çatısı altında faaliyet gösteren Amerikan Hastanesi 100 yıllık deneyimini ilk kez İstanbul dışına taşıdı. VKV Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutçu’nun açılış öncesi gazetecilere verdiği bilgilere göre, hastanenin yerini  değiştirmeden yanında bulunan otoparkın altına ameliyathaneleri taşımak için inşaata başlayınca mozaikler ortaya çıkmış. Ondan sonrası, Anıtlar Kurulu, Bodrum Arkeoloji Müzesi ve Kültür Bakanlığı ile ortak çalışmalar. 1.5 milyon tesella, yani mozaiği oluşturan küçük taşın yerleştirilmesi için hummalı bir çalışma. Fakat o kadar güzeller ki sırf bunun için hastane ziyaretçi akınına uğrayabilir. Tabii ameliyathaneler oraya nakledilememiş, mozaiklerin üzeri camla kaplanmış. Hemen yanındaki stadın ve oto tamirhanelerinin altında da 3. 4 ve 5. yüzyıldan’dan Geç Roma Devri ve Bizans’tan kalma en az üç büyük yerleşke olduğu biliniyor.

60 yataklı
Bodrum Amerikan Hastanesi’nin kapasitesi 60 yatakla sınırlı. Dr. Erhan Bulutçu, “Artık kimse uzun süre hastanede kalmak istemiyor. Gelişen teknoloji ile dijital kontrol mümkün. Yeni konseptimiz, 24 poliklinik, 3 ameliyathane 21 birim, 250 kişilik kadro ile evlere entegre olacak sağlık sensörleri ve tele-tıp ile hastanın ayağına giderek tedavi” diye konuştu.
Hastanede özel sağlık sigortalarının tümü geçerli. Robotik cerrahiyle ileride İstanbul’daki cerrahın bile ameliyat yapması mümkün olacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler