Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,50
Euro 49,44
Sterlin 56,57
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.744,50
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Yazgülü Aldoğan
Antakya için acele: Yanlış Antakya için acele: Yanlış Kültür Yolu Projesi ve TOKİ’nin mart başında inşaata başlayıp bir yılda bitireceği konutlar yapması açıklaması tarihi restorasyon uzmanlarını ürküttü.
Müzik yaraları sarar Müzik yaraları sarar Müziğin iyileştirici gücünden yararlanmak için kurumlar seferber oldu.
Çapkın, özgüvenli ve kırmızılı! Çapkın, özgüvenli ve kırmızılı! Trabzonlu resim hocası Güler Genç Erol’un Kırmızı Çizgi sergisindeki kadınlar Bebekli kadınlarla koketlikte yarışıyor.
Uçan Fransız Ortaköy’de! Uçan Fransız Ortaköy’de! Tüm Türkiye’ye uzanan bu dijital etkinlik, yer çekimine ve yeni bir yolculuğa davet etti.
Şöhret yolları dikenli Şöhret yolları dikenli ‘Prestij Meselesi’, müzik yapan gençlere umut veriyor: Siz de meşhur olabilirsiniz!
Sanat dijitalde! Sanat dijitalde! Yeni nesil sanat sergi salonlarından çıkıp evinize geldi, internete girip tıklıyor, sergi geziyor ve alışveriş yapıyorsunuz, teknoloji hizmetinizde.
Ömer aşkına sahip çıktı Ömer aşkına sahip çıktı Muhafazakâr ailelerin çocuklarına nasıl baskı kurduğunu dramatik dille anlatan Ömer, her kesimden büyük ilgi gördü. Yeni bir tartışmayı da başlattı.
‘Çocuklar Hep Doğruyu Söyler’ belgeselinin çocukları gala için İstanbul’a geldi ‘Çocuklar Hep Doğruyu Söyler’ belgeselinin çocukları gala için İstanbul’a geldi Yöneticiler Z kuşağını susturmaya çalışırken yola çıkmış gelen Alfa kuşağına sorduğu sorularla belgeselci Tuluhan Tekelioğlu, yeni bir dünya açtı.
Şahane ikili Selma Güneri ve Ediz Hun sahnede Şahane ikili Selma Güneri ve Ediz Hun sahnede Selma Güneri ve Ediz Hun 1965’te oynadıkları Son Kuşlar adlı unutulmaz Yeşilçam filminden sonra 2023’de bu kez ‘Muhteşem İkili’ oyunuyla tiyatroda aynı sahneyi paylaşırlarsa seyredilmez mi? Sayamadım kaç yıl geçmiş!
‘Şirretin Evcilleştirilmesi’ adlı oyun Moda Sahnesi’nde ‘Şirretin Evcilleştirilmesi’ adlı oyun Moda Sahnesi’nde Shakespeare’in ünlü oyunu “Hırçın Kız”dan öyle bir uyarlama ki adeta yeniden yazılmış “Şirretin Evcilleştirilmesi”. Moda Tiyatrosu’nun kapalı gişe oynayan oyununda ilginç bir rastlantıyla oyunun içinde oyuna bir de doğaçlama eklendi. Oyun tadından yenmez oldu!
Süleyman Karakul, 50. kişisel resim sergisini açtı Süleyman Karakul, 50. kişisel resim sergisini açtı Karakul resimlerinde emek ve emeği yaratan elleri, tarımdan seçiyor. Serginin ana teması köylüler ve başak tarlaları...
Sıradan bir konu sıra dışı bir oyun Sıradan bir konu sıra dışı bir oyun Sıradan Karşılaşmalar’da farklı sahneleme ile bir aşk öyküsü deneysel tiyatroya uygulanıyor.
Gülse Birsel'in hazırladığı yılbaşı eğlencesi hazır! Gülse Birsel'in hazırladığı yılbaşı eğlencesi hazır! Gülse Birsel ve her zamanki kadrosu BKM prodüksiyonunda Disney + için çektikleri “Yılbaşı Gecesi” filmiyle, o gece evde çekirdek çıtlatıp eğlenmeye çalışacaklara güzel bir armağan sundu, bol kahkaha!
Neşet Ertaş: Bir garip yasaklama Neşet Ertaş: Bir garip yasaklama Halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi mahkeme kararı ile yayımlanması yasaklandı. Yapımcı Mustafa Uslu, yasaların işlemesini ve haklı çıkmayı bekliyor.
24 Mayıs 1453 Fetih sabahı Topkapı'da surların önünde olmak, savaşı görmek ister misiniz? 24 Mayıs 1453 Fetih sabahı Topkapı'da surların önünde olmak, savaşı görmek ister misiniz? Panaroma 1453 Müzesi’nde Fatih Sultan Mehmet’in şehzadeliğinden İstanbul’u alışına kadar olan hayatı mapping şovla gösteriliyor.
'Android Bebek' Venüs, deneme süresi altı ayla sınırlı! 'Android Bebek' Venüs, deneme süresi altı ayla sınırlı! Gerçek kadınlarla baş edemeyen erkekler, evde her gereksinmelerini karşılayan bir robot bebekle tam istedikleri gibi bir hayat sürebilir mi?
Mezopotamya’nın dövmeli kadınları Mezopotamya’nın dövmeli kadınları Mardin, Urfa ve yöresinin yaşı elliyi geçmiş kadınlarının ellerinde ve yüzlerinde gördüğümüz dövmeler, bir tür totem, koruyucu ve şans getirme amacıyla yapılmış.
İlginç film kavgası: Neşet Ertaş’ın paylaşılamayan hayatı beyaz perdede İlginç film kavgası: Neşet Ertaş’ın paylaşılamayan hayatı beyaz perdede Yapımcı Mustafa Uslu, Ertaş’ın hayatını filme çekmek isteyince karşısına iki seçenek çıktı, biri 15 yıldır kendisini görmemiş aile, diğeri ustanın kitabını yazmış bir bilim insanı ve 20 yıllık hayat arkadaşı. Birini seçince diğerleriyle mahkemelik olundu.
Galatasaraylılar Derneği Ödülü, Prof. Dr. Feryal Özel’i ve Can Çakmur’a verildi Galatasaraylılar Derneği Ödülü, Prof. Dr. Feryal Özel’i ve Can Çakmur’a verildi Galatasaraylılar Derneği Ödülü bu yıl astrofizik alanındaki çalışmalarıyla ünlü Prof. Dr. Feryal Özel ve piyanist Can Çakmur’a Türkiye’nin aydınlık yüzü bilim ve sanat teması adına verildi.
Kasabada değişen yok: Kurak Günler Kasabada değişen yok: Kurak Günler Kurak Günler bu kadar çok ödül alınca, eyvah çok sıkıcı, çok ağır ilerleyen festival filmlerinden diye düşünmedim değil ama gazeteci meraktan ölür, tabii ki izledim ve sürpriz: Çarpıldım!
Maria Roza’nın sergisi İstanbul Concept Gallery’de izleyiciyle buluştu Maria Roza’nın sergisi İstanbul Concept Gallery’de izleyiciyle buluştu Birlikte aynı evreni yaşamakta olduğumuz hayvanlara karşı duyduğumuz hisler ne kadar farklı olabiliyor: Korku, sevgi, merak, gerilim, şefkat, vb. Sanatçı kendisini model olarak kullandığı resimlerinde bu duyguları yansıtmış.
TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı iki yıl aradan sonra yeniden açıldı TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı iki yıl aradan sonra yeniden açıldı TÜYAP 39. İstanbul Kitap Fuarı, yayınevleri, kitapları, yazarları, panelleriyle tatlı bir telaşla okurlarıyla buluştu. Sevdikleri yazarları dinlemek ve kitaplarını imzalatmak için okurlar sırada. Fuarın bu yılki teması “Büyülü Gerçeklik”, onur yazarı da bu türün en üretken ismi Nazlı Eray.
Taksim Metrosu'na girerken ışık hüzmesi Taksim Metrosu'na girerken ışık hüzmesi Taksim Sanat'ta Murat Abbas'ın sergisi “Bir Işık Hüzmesi Üzerine” sanatseverlerden ilgi gördü.
17. İstanbul Bienali ve 26. Tiyatro Festivali’nin ardından: Festival bitti, yaşasın yenisi! 17. İstanbul Bienali ve 26. Tiyatro Festivali’nin ardından: Festival bitti, yaşasın yenisi! Bu yıl Bienal de Tiyatro Festivali gibi izlemekten çok düşündürmeye yönelikti. Yenilikçi, şaşırtıcı, sarsıcı. Pandemi sonrası hayatın her yönü gibi.
Broadway tadında bir müzikal: Dr Jeykıll Mr Hyde Broadway tadında bir müzikal: Dr Jeykıll Mr Hyde Broadway müzikali olan Dr. Jeykıll, Mr Hyde’ın Zorlu PSM’de sanatseverlerle buluştu.
İstanbul piyanistleri, Uluslararası Piyano Yarışması'nda bir araya geldi İstanbul piyanistleri, Uluslararası Piyano Yarışması'nda bir araya geldi Beşinci defa düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nın birincilik ödülünü G. Koreli Seonghyeon Leem aldı.
Nükhet Duru'dan caz performansı Nükhet Duru'dan caz performansı İş Sanat Kuleleri'nde caz performansıyla sahneye çıkan Nükhet Duru'ya POW Trio ve yılların müzik insanı İzzet Öz de eşlik etti.
Lozan’a giden çiftin evi Lozan’a giden çiftin evi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Mustafa Kemal’in silah arkadaşı, İsmet İnönü ve eşi Mevhibe İnönü’nün Çankaya’da yaşadığı Pembe Köşk, Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıldönümünde ziyarete açıldı.
Sadece festivallerde değil vizyonda da izlemeye değer filmler Sadece festivallerde değil vizyonda da izlemeye değer filmler On yılımın geçtiği Ankara, ne yazık ki artık benim için İstanbul’a dönüşü güzel olan bir kent!

En Çok Okunanlar

Otoyolda facia: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Otoyolda facia: Çok sayıda ölü ve yaralı var Osmanıye'nin Bahçe ilçesinde yolcu otobüsünün aynı yönde seyreden TIR'a çarptığı kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.
Gericiler istedi, iki isim tutuklandı
Gericiler istedi, iki isim tutuklandı Şişli'de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde sergilenen bir heykelin gerici çevrelerce hedef gösterilmesi üzerine, heykeli yapan ve sergileyenler "halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri" gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Katfar (45) ile Asil Efe Işın (34), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Soruşturmada yeni gelişme!
Soruşturmada yeni gelişme! İstanbul'da uyuşturucu soruşturması kapsamında spikerler Meltem Acet, Ela Rümeysa Cebeci ve Hande Sarıoğlu, adliyedeki ifadelerinin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Spikerlerin, ATK'deki işlemlerinin ardından serbest bırakılacağı öğrenildi.
Naci Görür'den kritik uyarı!
Naci Görür'den kritik uyarı! Deprem gündeminin sakinleştiği dönemlerin en riskli zamanlar olduğunu belirten Prof. Dr. Naci Görür, “Bugünlerde depremler pek olmuyor ve konuşulmuyor. İşte böyle zamanlar tam deprem konuşulacak ve önlem alınacak zamanlar. Deprem ebedi ve ezeli. Bırakın ‘olacak mı, olmayacak mı?’ diye sormayı. Ülkemizin çoğu yerinde deprem olur, olursa felaket olur” dedi.
Ankara’da film gibi soygun: Önce sosyal medyada tanışıp eve çağırıyor, sonra...
Ankara’da film gibi soygun: Önce sosyal medyada tanışıp eve çağırıyor, sonra... Ankara’da sosyal medya üzerinden tanıştığı erkeği eve çağırıp gasbettiği iddiasıyla gözaltına alınan A.Ü. isimli kadın ile sevgilisi A.C.Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Laik düzene karşı sokak çalışması!
Laik düzene karşı sokak çalışması! Selefi Hizbuttahrir’in Köklü Değişim Dergisi’nin gençlik yapılanması saha çalışmaları kapsamında laiklik karşıtı etkinliklerini sürdürüyor. Gençlik yapılanması saha çalışmaları kapsamında “Bir asırdır laik düzen gençliğin ruhuna zehir akıttı. Uyuşturucu özgürlük diye pazarlanırken, kumar şans oyunu diye meşrulaştırılırken, alkol modernlik ambalajıyla dayatılırken, diziler, filmler, sosyal medya gençliği suç ve ahlaksızlıkla beslerken bu sistem gençliğimizi hedefsiz, gayesiz, şahsiyetsiz bir hale getirdi” anlatımı yapılıyor.
500 bin ev sahibi kurtuldu
500 bin ev sahibi kurtuldu Vergiyle ilgili düzenlemeler içeren “torba teklif” TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilirken, tartışma konusu olan “kirada istisnanın kaldırılması” uygulamasından vazgeçildi. Düzenleme tekliften çıkarıldı.
AP Türkiye Raportörü'nden sert açıklamalar!
AP Türkiye Raportörü'nden sert açıklamalar! Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, yıllık rapor hazırlıkları için geldiği Ankara’da değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin demokratik standartlarının “çok kötü durumda” olduğunu belirten Amor, “Hukuk devleti konusu tam bir felaket” dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye