Koronavirüs toplantısı sonrası Bakan Koca 'dan açıklama

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu durum değerlendirmesi için altıncı kez toplandı. Toplantının ardından Bakan Fahrettin Koca Türkiye'de şu ana kadar koronavirüs vakası görülmediğini belirterek, Çin'den tahliye edilen ve Ankara'da karantina altında tutulan kişilerde hastalık bulgusuna rastlanmadığını söyledi.

Yayınlanma: 02.02.2020 - 16:18
Abone Ol google-news

Bakan Koca'nın konuşmasından satır başları: 

Türkiye Cumhuriyeti olarak çok önce harekete geçen ve tedbirlerini alan ülkelerden biriyiz. Şu ana kadar Çin'de 14 bin vaka görülmüştür. Ülkemizde hastalık görülmemiştir. Ülkemizde ise şu ana kadar yeni koronavirüs vakası alan hiçbir vatandaşımız olmamıştır. Virüsün ülkemize girişini engellemek için büyük çaba sarf ediyoruz. 18 numune negatif çıkmıştır.

Dün başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Tahliye vatandaşlarımızın hiç birinde hastalık belirtisi yoktur. Sağlıklı olduklarından büyük oranda emin olmakla birlikte riski sıfırlamak amacıyla 14 gün boyunca hastane ortamında takip edilmelerine karar verildi.

OKULLAR AÇILIYOR VELİLERE UYARI 

"Yarın bildiğiniz gibi okullar açılıyor. Malum kış aylarındayız ve solunum yolu hastalıkları artmaktadır. Bu yüzden velilerimiz dikkatini çekmek ve tedbirleri hatırlatmak isterim. Sınıflar ve diğer alanlar sık sık havalandırılmamalı eller düzenli olarak yıkanmalıdır. Özellikle hapşurmadan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır. Bilim Kurulunca hazırlanan bilgilendirme notları, Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığıyla velilerimize ulaştırılacak."

KARANTİNA SÜRESİ KISALABİLİR

18 kişi hakkında numune çalışması da yapıldığını da belirten Koca, "Bugüne kadar toplam çalışılan vaka sayısı 103 oldu. Ankara'da gözetim altında olan vatandaşlarımızın ise numuneleri alındı. Sanırım yarın numune sonuçlarını açıklarız. 14 günlük belirlenen sürenin ise en fazla 14 gün olmasını düşünüyoruz. Bu süre kısalabilir" 

ÇİN'DEN GELEN UÇAKLAR VE YOLCULARA YÖNELİK ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR 

"Termal kamera ve diğer önlemler devam etmektedir. Bu süreçte biz ilave edeceğimiz ilkeler olacak ve bu ilkeleri yarın açıklamış oluruz. Ve hangi durumlarda nereye müracaat etmelerini gerektiğini ise bildiriyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler