Korutürk anıldı

6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, ölümünün 22. yıl dönümünde Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Yayınlanma: 12.10.2009 - 08:33
Abone Ol google-news

6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün kabri başında düzenlenen anma törenine, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Genelkurmay Başkanlığı adına Koramiral Bülent Bostanoğlu, Ankara Valisi Kemal Önal, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün oğlu Büyükelçi Selah Korutürk ile eşi Büyükelçi Zergün Korutürk katıldı.

Korutürk'ün kabrine Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve ailesi adına çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, aile üyelerinin taziyeleri kabul etmesiyle sona erdi.

 

Fahri Korutürk'ün özgeçmişi

Türkiye'nin 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, 1903'te İstanbul'da doğdu. 1916'da Bahriye Mektebine giren Korutürk, 1923'te Deniz Harp Okulunu, 1933'te Deniz Harp Akademisini bitirdi. Deniz Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde görev yapan Korutürk, Roma, Berlin ve Stockholm'de deniz ataşesi olarak hizmet verdi.

1936'da Montreux Boğazlar Konferansı'na askeri uzman olarak katılan Korutürk, 1950'de amiralliğe yükseldi. Oramiralliğe kadar çeşitli rütbelerde görev yapan Korutürk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevinden 1960'ta emekli olduktan sonra sırasıyla Moskova ve Madrid Büyükelçisi olarak diplomatik görev yaptı.

1968'de Cumhuriyet Senatosu Üyesi olan Korutürk, 1973'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce Türkiye Cumhuriyeti'nin 6. Cumhurbaşkanı seçildi.

Korutürk, 1980'de 7 yıllık hizmet süresi dolduğundan Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldı.

Evli ve üç çocuğu olan 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, 12 Ekim 1987'de vefat etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler